Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Hoe maak je tuinmeubelen zomerklaar?

Om optimaal te kunnen genieten van de tuin staat er natuurlijk veel te doen voordat de zomer echt aanbreekt. Allereerst zal je al het onkruid in de tuin moeten aanpakken. Onkruid is meestal een hardnekkig onderdeel van tuinonderhoud en kan op verschillende manieren aangepakt worden. Daarnaast zal je ook de planten moeten snoeien en als je nog geen tuinmeubelen hebt wordt het hoog tijd dat je ze aanschaft! Er staat dus nog zeker veel te doen voordat je überhaupt kan genieten van de tuin. Een tuinmeubel uitzoeken is namelijk ook een hele klus. Vooral als je niet weet of je moet kiezen voor een zitbank buiten of een tuinset. In dit artikel gaan we iets meer in op hoe je de tuinmeubelen zomerklaar maakt.

Kunststof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen zijn tuinmeubelen met enorm makkelijk onderhoudt. Verder ligt het aan het kunstof zelf of de tuinmeubelen duurzaam zullen zijn of niet. Er zijn kunststof tuinmeubelen die snel stuk gaan, maar er zijn ook kunststof tuinmeubelen die wel tegen een stootje kunnen! Hoe dan ook is het onderhoud aan kunststof tuinmeubelen ideaal. Het advies is ze elk jaar even in de was te zetten, zodat ze weer mooi en schoon zijn. Dit wordt meestal gedaan in de lente periode, zodat ze klaar zijn voor de zomer. Verder moeten kunststof tuinmeubelen af en toe met een doekje afgenomen worden wanneer ze vies zijn geworden. Dit zorgt ervoor dat de viezigheid geen plek in het kunststof achterlaat. Als je dus houdt van weinig onderhoud dan zijn kunststof tuinmeubelen de ideale oplossing om je tuinmeubelen altijd gemakkelijk en snel zomerklaar te maken!

Houten tuinmeubelen

Het was daarom ook al te raden dat houten tuinmeubelen juist het tegenovergestelde zijn van kunststof tuinmeubelen. Houten tuinmeubelen hebben jaarlijks veel onderhoud nodig. Het beste is om houten tuinmeubelen elk jaar te schuren. Dit schuren hoeft niet geheel tot het hout te zijn, maar het is de bedoeling dat het meubel de beits, die na het schuren wordt aangebracht, kan opnemen. Na het schuren wordt het hout in de beits gezet. Beits is een soort verf of lak die het hout beschermd tegen rot. Beits komt in verschillende kleuren en kan een groot verschil maken voor het uiterlijk van je houten tuinmeubelen. Ook al zijn houten tuinmeubelen enorm veel werk, toch kiezen veel mensen voor houten tuinmeubelen. Dit komt doordat hout een mooi uiterlijk heeft en veel karakter geeft aan een tuin.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips