Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Het woonvoordeel van een schuifraam

Sta je op het punt om je huis te renoveren en wil je daar ook de kozijnen in meenemen? Dan is dat het moment om eens na te denken over de invulling die je hier aan gaat geven. Je kunt natuurlijk kiezen voor een traditionele oplossing in de vorm van draai- of kiepramen. Maar waarom zou je niet een schuifraam plaatsen? Zeker in de keuken of in de woonkamer kan dit een verrassend effect geven.

Het voordeel van een schuifraam

Kijk je vanuit het keukenraam op de tuin of heb je vrij uitzicht? Dan geeft een schuifraam je nog een extra wijds zicht, omdat je niet tegen een kozijn aankijkt. Niet als het raam dicht is en ook niet als het openstaat. Dit geeft natuurlijk een gevoel van vrijheid. Bovendien voorkom je met een schuifraam dat je rekening moet houden met de ruimte die een openstaand raam vraagt. Dit is niet alleen in de keuken het geval, waarbij je bijvoorbeeld de vensterbank niet leeg hoeft te halen om het raam open te zetten. Ook in de woonkamer creëert het schuifraam een ruimtelijk gevoel en hoef je bij het plaatsten van de meubels geen rekening te houden met de draaicirkel van het openslaande raam. 

Verschillende soorten schuiframen

Een schuifraam kan uit meerdere delen bestaan. Dat wil zeggen dat je bijvoorbeeld twee of vier raampartijen hebt die je open kunt schuiven. Let er wel op dat de muur de constructie kan dragen. Want veel glas geeft een mooie sfeer, maar het is natuurlijk ook vrij zwaar. Het type glas dat je in de schuiframen aanbrengt, speelt hierbij ook een rol. Triple glas is bijvoorbeeld vrij zwaar. Daarom kies je in dat geval voor een hefschuifraam. Het gelaagde glas biedt overigens wel extra bescherming. Het wordt ook wel veiligheidsglas genoemd. 

Kies het juiste model

Let bij de aankoop van de schuiframen op dat je het raam in de gewenste richting kunt schuiven. Kies eventueel voor een extra ventilatierooster zodat je, ook als je het raam niet open kunt zetten omdat het regent, toch wat frisse lucht in huis kunt laten. Schuiframen van PVC zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je hebt de mogelijkheid om zowel de binnenzijde als de buitenzijde verschillende kleuren te geven. Zo pas je het schuifraam aan op de stijl van je interieur, bijvoorbeeld met een wit houtmotief. En geef je de buitenkant van je huis een moderne uitstraling met een antraciet schuifraam. 

Het voordeel van een PVC schuifraam

Behalve dat je een prachtig uitzicht hebt met een PVC schuifraam en een ruimtelijk gevoel krijgt, heeft het schuifraam nog meer voordelen. Het materiaal heeft een isolerende werking en draagt dus bij in het verlagen van de stookkosten. Daarnaast is PVC onderhoudsarm. Je hoeft het niet te schilderen, want het is ook nog eens kleurvast. Het schuifraam maak je een of twee keer per jaar schoon met een vochtige doek, bijvoorbeeld tijdens het ramen wassen. Aangezien PVC ook niet krimpt of uitzet als het buiten warmer of kouder wordt, weet je zeker dat het schuifraam altijd perfect aansluit op de muur. Het ziet er niet alleen strak uit, het is ook nog eens tochtvrij.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips