Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Het belang van een goede ondervloer

Wanneer je gaat voor een nieuwe vloer, dan is het belangrijk rekening te houden met het feit of je wel of geen ondervloer nodig hebt. Niet bij iedere vloer is het namelijk noodzakelijk een ondervloer te leggen alvorens de normale vloer hier overheen gelegd kan worden. Wat we vaak zien, is dat er gekozen wordt voor een kwalitatief hoogwaardige vloer, terwijl de ondervloer vaak te wensen overlaat. Het belang van een ondervloer wordt door velen vaak enorm onderschat. Het is belangrijk dat je jezelf goed realiseert wat het belang is van een goede ondervloer. Dit zijn de belangrijkste zaken waarom een ondervloer van essentieel belang is.

Vlakke vloer

Wanneer je kiest voor een laminaat of PVC vloer, dan is het belangrijk dat de ondervloer vlak is. Is dit niet het geval, dan zal je al snel merken dat je vloer niet mooi aansluit. Wat we vaak zien, is dat een ondervloer vaak nog wel wat oneffenheden vertoond. Ga je voor een gietvloer, dan zal je doorgaans geen ondervloer nodig hebben. Een gietvloer is namelijk zoals het al zegt, een vloeibare vloer. Dit zorgt ervoor dat hij gelijkmatig wordt verdeeld en op deze manier direct geëgaliseerd is. Kies je voor laminaat, hout of PVC? Dan kun je kiezen voor verschillende soorten ondervloeren. Je kunt je vloer laten egaliseren, maar ook een ondervloer van vilt behoort tot de mogelijkheden.

Isolerend

Een goede ondervloer zorgt er niet alleen voor dat het geheel egaal is, maar het heeft ook een isolerende werking. Een ondervloer wordt aangebracht op de vaak al aanwezige houten of betonnen vloer. In oudere huizen zien we vaak een houtenvloer, terwijl er in nieuwe woningen veelal wordt gekozen voor een betonnen vloer. Niet alleen is deze vloer een steek eenvoudiger te onderhouden, maar heeft ook een betere isolerende werking. Vooral bij een vochtige kruipruimte is een goed isolerende ondervloer essentieel. Door het vocht wat optrekt, kan het je laminaat, hout of PVC aantasten. Je kunt kiezen voor een epoxy giethars, maar ook het egaliseren met egaline kun jij de ondervloer perfect egaliseren. Dit zorgt ervoor dat alle oneffenheden uit de vloer verdwijnen en je de uiteindelijk vloer probleemloos kunt leggen.

Alternatieven

Het grote voordeel aan een gietvloer, is dat deze in principe op iedere ondervloer kan wordt aangebracht. Zo is een epoxyvloer de laatste tijd ontzettend populair. Het grote voordeel aan deze vloer, is dat deze op bijna iedere ondervloer kan worden aangebracht. Wel is het belangrijk dat je ondervloer goed vlak is. Een gietvloer is namelijk niet enorm dik. Wanneer je vloer dan flinke kuilen en oneffenheden bevat, zal je dit terugzien bij het eindresultaat. Voor een gietvloer kun je in principe allerlei verschillende ondervloeren gebruiken. Je kunt hem zelfs over je huidige vloer heen ‘gieten’. Wanneer je dus bijvoorbeeld een houten vloer hebt, die je eigenlijk zat bent, dan kun je deze overgieten met onder andere een epoxy giethars. De perfecte vloer voor een gietharsvloer is een betonnen vloer. Wel is het belangrijk de vloer eerst op te schuren. Het oppervlak dient namelijk voor een goede hechting ruw te zijn.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips