Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Heeft jouw zekeringkast een upgrade nodig?

Wanneer moet je een zekeringkast vervangen? Een vraag die we ons te weinig stellen. Check jij of je zekeringkast aan vervanging toe is? Waarschijnlijk niet, tot er zich een probleem voordoet. Hieronder vind je enkele tips om te weten wanneer je zekeringkast aan vervanging toe is. Een korte inspectie kan vervelende situaties voorkomen. Je valt liever niet zonder stroom, toch?

Zekeringkast vervangen

Je hoeft je zekeringkast zeker en vast niet altijd te vervangen, maar in sommige gevallen kan het slim zijn om dat wel te doen. Als je een oude woning wil moderniseren bijvoorbeeld of zelf thuis al een oude zekeringkast hebt, dan kan je deze best eens vervangen. Bij een oude zekeringkast springt de zekering niet automatisch af bij een kortsluiting, terwijl dit bij een nieuwe zekeringkast wel gebeurt. Bij een nieuwe zekeringkast hoef je ook geen reserve zekeringen in huis te hebben. En een nieuwe zekeringkast geeft je trouwens extra veiligheid, want je kan eenvoudig delen van je netwerk onderbreken bij herstellingswerken. Een extra reden dus om een nieuwe zekeringkast te overwegen.

Uitbreiden of aanpassen

Wil je liever geen volledig nieuwe zekeringkast, dan kan je ook kiezen om je huidige kast uit te breiden of aan te passen. Wanneer je nieuwe stopcontacten wil of de keuze hebt gemaakt om zonnepanelen te plaatsen dan moet je kast uitgebreid worden of in sommige gevallen vervangen. Bij twijfel of je zekeringkast voldoende ruimte heeft om deze aanpassing te ondergaan, vraag je best advies aan experts van bijvoorbeeld Elektramat België.  

Extra stopcontacten

Wil je graag extra stopcontacten in je huis, dan is er ook een aanpassing nodig aan je zekeringkast. Dit hoeft niet altijd een grote aanpassing te zijn. Het is afhankelijk van hoeveel stopcontacten je erbij wilt, of je zekeringkast volledig vervangen moet worden of niet. Het is namelijk perfect mogelijk om in je huidige kast een extra stopcontact toe te voegen.

Nieuwe apparatuur

Heb je je keuken vernieuwd? Of een jacuzzi aangeschaft? Al de nieuwe apparatuur in je huis vraagt een aanpassing aan je zekeringkast. Je oven, vaatwasser, wasmachine, droogkast en jacuzzi zijn grootverbruikers. Let dus zeker op dat je onder het maximumvermogen blijft. Is dit niet zo? Dan moet je een aanpassing doen aan je zekeringkast.

Problemen

Pas als er problemen optreden zoals een (stroom)storing, oververhitting, verbrande verzekering of andere problemen zoals de geur van plastic of rook, onderneem je meestal pas actie om je zekeringkast te upgraden of vervangen. Dit is eigenlijk te laat. Het is zeker aangeraden om regelmatig je zekeringkast te inspecteren. Als je hier zelf weinig kennis van hebt dan kan je dit laten doen door een professionele elektricien. Op deze manier kan je problemen voorkomen en zal je niet zonder stroom vallen. 

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips