Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Geniet van een heerlijke avond in je woonkamer

We hebben allemaal wel eens behoefte aan een ontspannen avondje thuis. Geen drukke restaurants of overvolle kroegen, maar gewoon een film in het comfort van je eigen woning. Je kan helemaal jezelf zijn en je richt je avond precies zo in zoals jij dat wil. In dit artikel lees je welke onderdelen essentieel zijn voor zo’n avond in je woonkamer. 

Tref goede voorbereidingen 

Allereerst is het van belang om een dergelijke avond goed voor te bereiden. Dit doe je op meerdere manieren. Haal bijvoorbeeld alle hapjes in huis die jij het lekkerst vindt. Hier geniet je gedurende de avond van. Heb je zin om te koken, haal dan alle ingrediënten bij de supermarkt. Bestel je liever een maaltijd, zoek dan uit welke restaurants er bezorgen jouw adres. 

Zorg er daarnaast voor dat alle taken gedaan zijn. Vaak nemen we ons voor om te ontspannen, maar komen er toch allerlei dingen tussen. De was moet nog gedaan worden, de keuken is al een tijdje niet meer schoongemaakt en ook de badkamer kan wel een beurt gebruiken. Door deze huishoudelijke taken eerst te doen heb je daarna genoeg tijd over om op de relaxzetel te gaan zitten en te genieten van je avond. 

Zorg ervoor dat je niet gestoord wordt 


Ook een belangrijk onderdeel van je avond is dat je niet gestoord wordt. Heb je kinderen, zorg er dan voor dat ze die avond bij iemand anders zijn. Vraag aan huisgenoten of ze je met rust willen laten die avond. Als je uitlegt waarom, snappen ze dat zeker. 

Woon je niet met huisgenoten, ook dan is het goed om anderen te laten weten dat je niet bereikbaar bent. Schakel je werktelefoon en werkmail uit en beantwoord deze zakelijke berichtjes niet. Laat ook vrienden weten dat je die avond niet beschikbaar bent om af te spreken. Zet eventueel de meldingen van je telefoon uit. 

Creëer een comfortabele omgeving  

Daarna is het tijd om de woonkamer in te richten. Zorg voor sfeerverlichting om jezelf in een gezellige stemming te krijgen. Kies je ervoor om een film te gaan kijken, zet de televisie dan alvast klaar en zoek van tevoren uit hoe je de film opzet. Dit voorkomt uitzoekwerk op de avond zelf. Zet de snacks neer op een plek waar je er goed bij kan. Ga zitten op een plek die voor jou comfortabel is. Sta op stoelen zijn een goede keuze. Leg tot slot een dekentje neer om de avond nog aangenamer te maken. 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips