Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Epoxyvloeren installeren in zakelijke ruimtes - de veiligheid en vereisten

Epoxyvloeren installeren in zakelijke ruimtes - de veiligheid en vereisten

Vloeren zijn een cruciaal onderdeel van een gebouw omdat het voetverkeer ondersteunt en de algehele schoonheid van het pand verbeterd, inclusief commerciële en zakelijke ruimtes. Van de verschillende hoogwaardige vloeren op de markt is epoxy giethars gunstig voor je bedrijf. De eerste reden is het decoratieve voordeel. De epoxyvloer heeft veel dessins en kleuren die indruk kunnen maken op klanten. Daarnaast maak je hem eenvoudig schoon met een bezem of schoonmaakmiddel, waardoor de onderhoudskosten dalen. Deze vloer is namelijk vloeistofdicht en naadloos, onderhoudsarm en hygiënisch. Bovendien is het eenvoudig te installeren. Het aanbrengen van een epoxycoating op bestaande vloeren vereist minimaal werk zonder ingewikkelde procedures.

Je bedrijf renoveren met epoxyvloeren

Een bedrijfsruimte upgraden met epoxyvloeren is verstandig. Het punt is dat een plan verplicht is voor elk doe-het-zelf project, inclusief een gietvloer, epoxy of vele andere. Oppervlaktevoorbereiding, de meest cruciale stap in de hele procedure, is nodig voordat de epoxy wordt aangebracht. Dit zorgt voor hechting tussen de laag en de ondergrond en verkleint het faalrisico. Zorg er eerst voor dat het oppervlak een enigszins ruw profiel heeft voor een betere hechting tussen de ondergrond en de epoxyprimer. Zorg er ook voor dat er geen olie of chemicaliën op zitten, omdat deze ervoor kunnen zorgen dat de vacht niet goed aan het oppervlak hecht. Enkele aanbevolen voorbereidingsprocedures zijn gritstralen, frezen, schuren en slijpen. Je moet het oppervlak niet alleen voorbereiden, maar ook goed schoonmaken.

Zorgen voor de perfectie

Een bedrijfsruimte moet onberispelijk zijn, anders stelt het bezoekers teleur. In dit geval is het een must om ervoor te zorgen dat de installatie van epoxyvloeren perfect is, inclusief het aanbrengen van de primer die de volgende fasen gemakkelijker maakt. Voordat je de primer op de vloer giet, vul je onvolkomenheden zoals gaten, deuken en scheuren. Deze taak neemt een andere hoeveelheid tijd in beslag, afhankelijk van de ernst. Grote en diepe gaten moet je bijvoorbeeld vullen met cementmortel en laten drogen voordat je de primer aanbrengt. Kleine gaten en scheuren repareer je met epoxymortel of soortgelijke producten. De markt heeft verschillende soorten vulstoffen, zoals calciumcarbonaat en kwartszand. Meng het met epoxyhars en vul die gaten gelijkmatig. Hoewel handmatig mengen rommelig en gecompliceerd is, kun je kant-en-klare patch mortel kopen.

De applicatie

In tegenstelling tot beton cire hebben epoxyvloeren meerdere lagen nodig voor het beste resultaat. Nu heb je een schoon en licht ruw oppervlak. Wat komt hierna? De volgende procedure is om de epoxy primer erop aan te brengen. Primeren van het oppervlak geeft een betere hechting en een langere levensduur. Dit zorgt ook voor ventilatie en vermindert het aantal producten dat je nodig hebt voor latere toepassingsfasen. Zoek eerst de juiste primer op de markt met een uitstekende plakkerigheid. Meng het daarna met een mixer voordat je het op de ondergrond aanbrengt. Het toevoegen van een tweede grondlaag is optioneel. Giet ten slotte de eerste, tweede en laatste epoxylaag met tussenpozen op het oppervlak. Je medewerkers kunnen deze taak probleemloos uitvoeren.

Een goede investering voor je bedrijf

Je kent nu de installatieprocedure en de voordelen van epoxyvloeren voor je bedrijfsruimtes. Later zullen loyale en potentiële klanten zich meer op hun gemak voelen en onder de indruk zijn van deze upgrade. De epoxyvloer is niet alleen veilig, maar ziet er ook prachtig uit met veel kleuropties. Het is dus een voordelige investering voor alle soorten bedrijven.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips