Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Energiezuinig, gezond én comfortabel BEN-wonen

 

Hedendaags én energiezuinig bouwen gaan perfect hand in hand. Deze moderne nieuwbouwwoning is daar het mooiste bewijs van: duurzame en energiezuinige technieken matchen hier perfect met een strak interieur, grote glaspartijen en …. een comfortabel en gezond binnenklimaat.

De bewoners van deze nieuwbouwwoning hadden niet alleen architecturaal – strak en modern – een duidelijk beeld van hoe hun nieuwe thuis er moest uit zien. Ze wilden ook en vooral comfortabel en gezond kunnen wonen. “We willen ons thuis met het hele gezin in de eerste plaats goed in ons vel voelen,” leggen ze zelf uit. “Daarom kozen we voor grote raampartijen om van voldoende daglicht te kunnen genieten, maar lieten we ons ook grondig informeren over hoe je de temperatuur en luchtkwaliteit het makkelijkst onder controle kan houden, zonder dat onze energiefactuur de pan uit swingt.” 

Aangename binnentemperatuur, het hele jaar rond

Het resultaat is een lichte en luchtige woning, waar gelukkig ook al vanaf het eerste ontwerp aan zonwering gedacht werd. De bewoners zagen al snel de noodzaak daarvan in, want door de zon tegen te houden nog voor die het glas bereikt, voorkom je dat het binnen al snel te warm wordt: “De buitendoekzonwering van Renson bewees al volop z’n nut tijdens de eerste zomer die we in ons nieuwe huis doorbrachten. Met de screens naar beneden, blijft de binnentemperatuur ook op warme dagen aangenaam, zelfs zonder airco. En daarmee besparen we natuurlijk heel wat op onze energiefactuur. Tegelijkertijd blijft het zicht op de tuin wel behouden, dankzij de transparantie van de screens. Door ’s avonds extra grote stromen frissere lucht binnen te laten via beveiligde raamroosters, kunnen we ons huis zelfs nog extra gratis koelen in de zomer.”

Ventilatie: meer dan gezonde lucht in huis

Ook wat de ventilatie betreft hadden deze bouwers een duidelijke doel voor ogen: energiezuinigheid en hernieuwbare energie stonden hier hoog op hun verlanglijstje. “We kregen te horen over het E+ ventilatiesysteem van Renson dat energie kon recupereren uit de vervuilde binnenlucht die het afvoert. Na de eerste uitleg die we kregen over dit slimme systeem, waren we hier meteen voor gewonnen. Zowel het sanitair warm water als de vloerverwarming in huis worden nu gevoed door de warmtepomp en het boilervat die in de ventilatie-unit ingebouwd zitten. Bovendien wordt de ventilatie volledig afgestemd op ons leefpatroon. Ook hier besparen we dus heel wat op ons energieverbruik.” 

 

Verkwikkende nachtrust

Aangezien bovendien ook in de slaapkamers de vervuilde binnenlucht afgevoerd wordt door het ventilatie-systeem, blijft het CO2-gehalte daar ’s nachts altijd binnen de perken.
En dat leidt ontegensprekelijk tot een betere nachtrust, beamen de bewoners:
“geen muffe geurtjes ’s morgens en altijd voldoende verse lucht … het is een verademing.”

Slim ventileren en verwarmen met hernieuwbare energie.

Systeem E+ van Renson combineert Invisivent raamverluchting voor de toevoer van verse lucht met de Endura ventilatie-unit. Die brengt de afgevoerde ventilatielucht dankzij de ingebouwde warmtepomp de warmte uit de mengluchtstroom (afgevoerde ventilatielucht gemengd met buitenlucht) op een hoger, bruikbaar temperatuurniveau voor vloerverwarming of laagtemperatuur verwarming. Daarnaast kan die duurzaam opgewekte energie ook dienen op het sanitair warm water in het geïntegreerde boilervat (300 l) op te warmen. De Endura wordt steeds in hybride opgesteld met een externe verwarmingsketel. Die dient als back-up om ten allen tijde aan de nodige warmtebehoefte te kunnen voldoen. 

Meer info: www.renson.be

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips