Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Energiebewust keuze met pvc ramen

Ben je op zoek naar een manier om je huis te verbeteren, zowel qua esthetiek als energie-efficiëntie? Het antwoord ligt mogelijk in een element dat je elke dag gebruikt, maar misschien over het hoofd ziet: je ramen. Wat dacht je bijvoorbeeld van pvc ramen? Pvc ramen vertegenwoordigen een slimme, duurzame en kosteneffectieve keuze voor elke huiseigenaar. Ze bieden niet alleen directe voordelen zoals energiebesparing en verhoogde veiligheid, maar dragen ook bij aan de lange termijn waarde en duurzaamheid van je huis.

 

Eigenschappen van PVC ramen

  • Energie-efficiëntie

Pvc ramen staan bekend om hun uitstekende isolerende eigenschappen. Ze houden je huis warmer in de winter en koeler in de zomer, wat leidt tot aanzienlijke besparingen op je energierekeningen. De luchtkamers in het frame van pvc ramen werken als een barrière tegen warmteverlies, wat resulteert in een betere energie-efficiëntie.

  • Duurzaamheid

In tegenstelling tot traditionele houten ramen, zijn pvc ramen bestand tegen de elementen. Ze roesten, corroderen of rotten niet en vereisen minimale onderhoud. Dit maakt ze een duurzame keuze voor je woning.

  • Veiligheid

Pvc ramen bieden een verhoogd niveau van veiligheid. Hun robuuste constructie en de mogelijkheid om te worden uitgerust met geavanceerde sloten maken ze tot een ontmoedigende barrière voor ongewenste gasten.

 

Hoe kies je de juiste pvc ramen?

  • Stijl en kleur: afstemming op je huis

Denk goed na over de stijl en kleur die het beste bij jouw huis passen. Overweeg of je een naadloze overgang wilt met de bestaande esthetiek of juist een statement wilt maken.

  • Glastype en framedikte: afhankelijk van je wensen

Kies het type glas (enkel, dubbel, driedubbel) en de dikte van het frame op basis van jouw isolatiebehoeften en budget. Hoe beter het glas en frame, hoe hoger de energie-efficiëntie.

 

Kostenoverwegingen en installatie

Betaalbaarheid

Hoewel de initiële kosten voor pvc ramen iets hoger kunnen zijn dan traditionele ramen, verdien je deze investering snel terug door de energiebesparingen en de lange levensduur. Bovendien kunnen pvc ramen de waarde van je huis verhogen, mocht je ooit besluiten te verkopen.
 

Installatie

Voor de installatie van pvc ramen is het raadzaam om een professional in te schakelen. Zij zorgen voor een correcte plaatsing en afdichting, wat essentieel is voor de optimale werking en levensduur van je ramen.

 

Esthetiek en ontwerpflexibiliteit

Pvc ramen komen in een verscheidenheid aan stijlen en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor zowel moderne als traditionele woningen. Je kunt kiezen voor een strak, modern ontwerp of een klassieke look die hout imiteert.

Een ander voordeel van pvc ramen is het gemak van onderhoud. Ze hoeven slechts af en toe gereinigd te worden met water en zeep, zonder de noodzaak voor schilderen of lakken.

 

De perfecte balans

Pvc ramen bieden een perfecte balans tussen functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid. Ze kunnen een significante verbetering zijn voor je huis, zowel in termen van uiterlijk als energie-efficiëntie. Door te kiezen voor pvc ramen, kies je voor een kosteneffectieve, duurzame en stijlvolle upgrade van je woning. Met de veelzijdigheid in ontwerp, milieuvriendelijkheid, en gebruiksgemak, zijn pvc ramen een uitstekende keuze voor iedereen die zijn huis wil verbeteren.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips