Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Electrische terrasverwarming

Woon je in een nieuw gebouwd huis? Dan kan het zijn dat je ergens koude lucht voelt lekken. Controleer eerst je isolatie. Als je huis niet goed geïsoleerd is, kan je meer isolatie toevoegen of eventuele openingen afdichten. Houd deuren gesloten. Door grote ramen en deuren aan het weer bloot te stellen, kan koude lucht naar binnen en warme lucht naar buiten. Laat overdag de zon door grote ramen schijnen om je huis wat warmte te geven terwijl je weg bent. Je kunt ook gordijnen met thermische achterkant gebruiken voor extra bescherming tegen koude tocht. Daarnaast kun je een terrasverwarming installeren voor je terras als je ook graag in de avonden buiten wilt zitten, ook als het buiten koud is.

Investeer in een elektrische terrasverwarmer

Een manier om je huis te verwarmen is door te investeren in een elektrische terrasverwarming. Deze kleine, draagbare apparaten kunnen warmte geven aan een kleine ruimte, zoals een veranda of een kleine kamer. Het is belangrijk op te merken dat deze units zelf geen warmte genereren. Ze gebruiken gewoon elektriciteit van het elektrische systeem van je huis om de brander eenheid van stroom te voorzien. Als je meer flexibiliteit wilt in waar je de kachel kunt plaatsen en toch warm kunt worden, zoek er dan een met wielen zodat hij gemakkelijk naar buiten kan worden verplaatst.

Controleer je isolatie

De eerste verdedigingslinie tegen de kou is isolatie. De meeste mensen kennen het belang van isolatie. Sommigen realiseren zich echter niet dat dit het verschil kan zijn tussen een warm en een koel huis. Isolatie houdt de warmte binnen en voorkomt dat deze uit je huis ontsnapt via kieren, spleten of kieren rond ramen of deuren. Zonder goede isolatie zul je merken dat je meer betaalt voor nutsvoorzieningen vanwege je HVAC-systeem. Dit komt omdat je HVAC-systeem harder moet werken om aan de verwarmings- en koeling behoeften te voldoen. Als je een nieuw huis bouwt of een bestaand huis renoveert, zijn er manieren om de thermische geleidbaarheid te verbeteren terwijl je  de muren bouwt of verbouwt. Dit helpt koude tocht buiten te houden en verbetert tegelijkertijd het comfortniveau in verschillende kamers het hele jaar door.

Laat de zon binnen

Open je gordijnen en jaloezieën zodra je opstaat. Hierdoor komt er licht in het huis, waardoor het warmer wordt en het er gastvrijer uitziet. Sluit ze 's nachts weer om koude lucht buiten te houden. Laat het licht overdag door een kamer binnenstromen door raambekleding open te houden. Je moet echter meubels uit de buurt van de ramen plaatsen, zodat ze duidelijk door elke ruit kunnen worden gezien. Hierdoor kan de de warmte vrijelijk je huis binnenstromen.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips