Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Een nieuw huis laten bouwen? Veel om over na te denken

Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Er gaat niets boven je eigen huis te laten bouwen. Je kunt voor een groot deel zelf de indeling bepalen. Je kunt het laten maken zoals jij wil. Natuurlijk zijn er beperkingen zoals budget en wettelijke regelgevingen maar binnen deze kaders kan je helemaal losgaan. Een nieuw huis laten bouwen, betekent wel dat je over heel veel dingen moet nadenken. Het belangrijkste is dat je hier voldoende tijd voor neemt. Want aanpassingen achteraf zijn altijd heel kostbaar.

Neem voldoende tijd

Zoals gezegd is het belangrijk dat je voldoende tijd neemt om over alle vraagstukken na te denken. Natuurlijk begint dit bij de financiering van je nieuw te bouwen huis. Begin hier vroegtijdig mee, zodat je ook weet wat je te besteden budget is als je op zoek gaat naar een aannemer. Ga niet zomaar in zee met de eerste de beste aannemer. Bezoek niet alleen zijn website maar vraag ook om referentiemateriaal. Controleer goed hoe het met de financiële situatie van de aannemer is gesteld. Zo voorkom je later teleurstellingen en financiële catastrofes. 

Maak vooraf een wensenlijst van hoe jouw ideale huis eruitziet en overleg met de architect of de aannemer wat er allemaal mogelijk is binnen jouw budget. Zo kunnen jullie gezamenlijk jouw droomhuis samen te stellen.

Een goede thuiswerkplek is goud waard

Tegenwoordig werken we meer en meer vanuit huis. Wie denkt dat dit alleen tijdens de Coronacrisis was heeft het mis. Er zijn veel branches waar thuiswerken meer regel dan uitzondering is.

Wat je prima van uit huis kunt doen is een webshop of een website runnen. Handig is het wel om hierbij gebruik te maken van een SEO-specialist. De SEO-specialist zorgt ervoor dat websites geoptimaliseerd worden voor online zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Het is een onderdeel van de online marketingstrategie. Je kunt dit als online ondernemer allemaal zelf uitvoeren, maar jouw online marketing uitbesteden is ook een goed plan zodat jij je kunt richten op jouw onderneming.

Het is erg leuk werk dat je vanuit huis perfect kunt doen. Het vraagt wel om een goede werkkamer waar je ongestoord kunt werken. Als je je huis laat bouwen, moet je hier dus absoluut aan denken. Zorg niet alleen voor een aparte kamer, maar laat ook direct een goed netwerk aanleggen. Ook de klimaatbeheersing is van belang. Zeker gedurende de zomer is het prettig dat je niet wegsmelt op als je aan het werk bent. Als je een huis laat bouwen kan je een vaste airco laten installeren. Maar met een kleine mobiele airco kan je vaak ook al uit de voeten. Deze verkoelt je werkkamer in de zomer en kan hem in de winter desgewenst verwarmen. 

Vergeet natuurlijk geen zonnepanelen op het dak van je nieuw te bouwen huis te laten aanbrengen. Zo ben je in de zomer geen geld aan energie kwijt als jouw mobiele airco voor een heerlijk koele werkplek zorgt.

Heel veel dingen om goed over na te denken dus als je je eigen huis kan laten bouwen, maar wel een gigantisch leuke ervaring.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips