Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Dit heb je nodig voor je start met renoveren

Renoveren is een spannende onderneming. Of je nu je eigen huis opknapt of een nieuw pand transformeert, het proces brengt altijd een mix van vreugde en uitdagingen met zich mee. Voordat je enthousiast begint met de renovatie van je droomhuis, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. In dit artikel geven we je een handige gids over wat je nodig hebt tijdens het renovatieproces.

De juiste werkkledij voor de klus

Het eerste wat je moet doen voordat je aan je renovatie avontuur begint, is ervoor zorgen dat je de juiste werkkledij hebt. De juiste kleding dragen is essentieel om jezelf te beschermen tijdens het uitvoeren van verschillende taken. Denk aan stevige werkhandschoenen om je handen te beschermen, een veiligheidsbril om je ogen te beschermen en werkschoenen met een goede grip om je voeten te beschermen. 

Wanneer je werkkledij koopt is het belangrijk om te investeren in kwaliteit. Ga voor merken waarbij de kleding voldoet aan de eisen van professionals. Of je nu een werkbroek van Snickers wil kopen of andere werkkledij, zorg er vooral voor dat het comfortabel is en voldoet aan de veiligheidsnormen.

De essentiële gereedschappen

Naast de juiste werkkledij kopen, zijn gereedschappen de sleutel tot een succesvolle renovatie. Zorg ervoor dat je een basisassortiment aan gereedschappen hebt, zoals een hamer, schroevendraaiers, een meetlint en een waterpas. Deze tools zullen van pas komen om schilderijen op te hangen, meubels in elkaar te zetten en andere klusjes. 

Als je grotere renovatiewerken hebt gepland, zoals het bouwen van een nieuw terras of nieuwe vloeren leggen, overweeg dan om specifieke gereedschappen te huren. Een boor, cirkelzaag of tegelsnijder kunnen je helpen bij deze taken. Door gereedschappen te huren bespaar je geld en hoef je geen grote investeringen te doen voor eenmalig gebruik.

Veiligheid staat voorop

Veiligheid is een aspect dat jammer genoeg vaak over het hoofd wordt gezien bij een renovatie, maar het is wel van groot belang. Zorg ervoor dat je een EHBO-kit bij de hand hebt voor kleine verwondingen en dat je op de hoogte bent van de veiligheidsvoorschriften voor elk type werk dat je uitvoert. 

Als je met elektrische gereedschappen werkt, zoals een boormachine of een zaag, is het belangrijk om een veiligheidsbril en gehoorbescherming te dragen. Vergeet niet om de stroom uit te schakelen voordat je aan elektrische installaties werkt en vraag indien nodig om professioneel advies.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips