Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Deze woontrends mogen niet ontbreken in jouw huis

Deze woontrends mogen niet ontbreken in jouw huis

Aangezien het alweer een tijdje 2022 is, is het toch echt weer tijd om de nieuwste woontrends van dit jaar te bespreken. Er zijn een aantal trends die terugkomen, maar ook een aantal trends die compleet nieuw zijn. Andere eerder trends blijven dit jaar achter. In dit blog zal uitgebreid worden besproken wat de woontrends van 2022 zijn en welke elementen in de trends voorkomen. Ben jij hier benieuwd naar? Lees dan maar snel verder.

GESPONSORD ARTIKEL

De Retro 70’s stijl

Net als in de wereld van mode, komen bepaalde stijlen in de wereld van interieur ook weer terug. Dit geldt onder andere voor de retro 70’s stijl in het interieur. Vaak kiezen mensen voor deze stijl, omdat ze meer leven willen creëren in een ruimte. En hoe kan dit beter dan met  fleurige retro elementen?

Mooie elementen zouden bijvoorbeeld kozijnen van aluminium kunnen zijn. Dit maakt immers de retro look helemaal compleet! Meestal wordt ervoor gekozen om dit soort kozijnen van aluminium in een zwarte kleur te behouden.

Een duurzaam en vintage interieur

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat steeds meer mensen kiezen voor duurzame producten. Dit geldt ook voor meubels. Men vindt het nu belangrijker dan ooit om spullen een tweede leven te geven. Dit is niet alleen duurzaam, maar ook een cadeautje voor je portemonnee! Er zijn genoeg vintage stores en vlooienmarkten waar je langs kunt voor duurzame meubels. 

Kies voor warme kleuren

Houd je van warmte in je huis? Dan heb ik goed nieuws voor je! Het is tegenwoordig namelijk ook helemaal hot en happening om met warme kleuren te werken. Dit geeft je interieur een zachte en sfeervolle look. Er zijn een hele hoop kleuren waar je uit kunt kiezen, maar bruin is in principe het meest toegankelijk.

Breng de natuur in huis

Iets wat al een tijdje een trend is, is het aanbrengen van natuur in je huis. Vooral als je geen tuin hebt, is dit cruciaal. Maar ook voor mensen die wel beschikken over een tuin is een beetje natuur in je huis niet verkeerd. Haal de natuur in huis en zet wat planten neer. Het is wel belangrijk dat je niet je planten vergeet te verzorgen! Is dat geen probleem voor jou, dan zal natuur in huis vooral een rustgevende sfeer met zich mee brengen. Je wilt natuurlijk geen interieur die voornamelijk bestaat uit dode planten.

Ben je niet zo’n fan van bloemen en planten? Dan kun je ook natuur in huis halen door middel van kleuren. Het is namelijk ook helemaal hip om groene en bruine tinten toe te voegen.

Op zoek naar gemak? Ga voor een smart home

Je moet ervan houden, maar ook smart home is een trend in 2022. Dit is ideaal voor iedereen die van gemak houdt. Een smart home houdt namelijk in dat je apparaten van een afstand kunt bedienen. Vaak gaat dit door middel van een app op je mobiel. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt met smart producten. Je kunt zelfs de voordeur vanaf de bank openen met een app, mocht je hier behoefte aan hebben. Meer weten over interieur? Lees hier meer hierover!

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips