Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

De voordeur is het visitekaartje van je huis

Wanneer je een straat inloopt, is het vaak het eerste wat je ziet: de voordeur van elk huis. Het is het visitekaartje van een woning en zegt veel over de bewoners en hun smaak. Een van de populaire materialen waarvoor veel huiseigenaren tegenwoordig kiezen, is PVC. Maar waarom zou jij voor een PVC voordeur kiezen? En wat zijn eigenlijk de eigenschappen van dit materiaal? 

 

Wat is PVC precies?

PVC, of polyvinylchloride, is een type kunststof dat al jaren wordt gebruikt in diverse toepassingen. Van regenpijpen tot raamkozijnen en ja, ook voordeuren. PVC heeft enkele unieke eigenschappen die het materiaal bijzonder geschikt maken voor deze toepassingen.

 

Eigenschappen van PVC
  • Duurzaamheid: Een van de voornaamste redenen dat mensen voor PVC kiezen, is de duurzaamheid. Een PVC voordeur gaat lang mee, is bestand tegen diverse weersomstandigheden en heeft weinig onderhoud nodig.
  • Isolatie: PVC is een uitstekende isolator. Dit betekent dat een PVC voordeur helpt bij het vasthouden van warmte in de winter en koelte in de zomer. Dit kan je op den duur een besparing in energiekosten opleveren.
  • Veiligheid: PVC deur kan worden voorzien van verstevigingen en meerpuntssluitingen. Hierdoor bieden ze een goede beveiliging tegen inbraak.
  • Prijs-kwaliteitverhouding: In vergelijking met houten of aluminium deuren is een PVC voordeur vaak gunstiger geprijsd, terwijl de kwaliteit en levensduur hoog blijven.
  • Vorm- en kleurbehoud: PVC verkleurt niet snel door UV-straling en behoudt zijn vorm, zelfs bij temperatuurschommelingen.

 

De voordeur als visitekaartje

Nu je weet wat de voordelen van PVC zijn, is het tijd om stil te staan bij de esthetische waarde van de voordeur. De voordeur is niet zomaar een toegangspunt tot je huis, het is ook een verlengstuk van je persoonlijkheid en stijl.

 

Maak een statement

Kies je voor een felgekleurde PVC deur? Of ga je voor een neutrale tint met een bijzonder design? Een voordeur kan een krachtig statement maken. Het kan jouw huis onderscheiden van de rest en een uniek karakter geven.

 

Stijl en sfeer

Of je nu gaat voor modern, klassiek, landelijk of industrieel, met een PVC voordeur kun je alle kanten op. De veelzijdigheid van het materiaal, gecombineerd met diverse designopties, stelt je in staat om precies die sfeer te creëren die bij jou en je woning past.

 

Combineren met glas

Een PVC voordeur hoeft niet volledig uit PVC te bestaan. Veel mensen kiezen ervoor om hun voordeur te voorzien van glazen panelen. Hiermee creëer je niet alleen een stijlvolle look, maar zorg je ook voor meer natuurlijk licht in je hal of entree. PVC is eenvoudig te combineren met diverse soorten glas, of je nu gaat voor helder, mat, gekleurd of zelfs glas-in-lood.

 

Combinatie van functioneel en sfeer

Een voordeur kiezen is meer dan alleen een functionele beslissing. Het is een combinatie van praktische overwegingen, zoals duurzaamheid en isolatie, en persoonlijke smaak. Een PVC voordeur biedt op beide vlakken uitkomst. Het is een duurzame, veilige en isolerende keuze. Tegelijkertijd biedt het je de kans om jouw persoonlijke stijl naar voren te laten komen en je huis echt uniek te maken. 

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips