Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

De voordelen van een traplift

De voordelen van een traplift

Naarmate een persoon ouder wordt, zal zijn of haar mobiliteit beperkt worden. Hierdoor zullen veel senioren moeten verhuizen, omdat het niet verstandig is om in hun huidige woning te blijven wonen. Vanwege beperkte mobiliteit worden de bovenste verdiepingen vermeden. Traplopen namelijk is erg zwaar en bovendien gevaarlijk. Vanwege de hypotheek is het niet slim om slechts een deel van de woning te gebruiken. Verhuizen kan dan een bekende oplossing zijn. Maar voor ouderen betekent dat helaas vaak kleiner wonen voor meer geld. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden. Als men door traplopen niet het hele huis kan gebruiken, kan men ervoor kiezen om een traplift aan te schaffen. Zo maak je het toch mogelijk om toegang te krijgen tot de andere verdiepingen. Daar komen heel wat voordelen bij kijken.

Voorkom onnodige hulp

Traplopen kan voor ouderen heel risicovol zijn. Het kost veel moeite en soms is de persoon niet in staat om dit zelfstandig te doen. Daarom is de kans op vallen bij ouderen heel groot. Trapliften kunnen dit gevaar verminderen. De persoon in kwestie kan op de traplift zitten en zittend naar de volgende vloer worden gebracht. Volledig veilig en zeer energie zuinig.

Houdt energie over

Traplopen kan ook inspannend zijn voor een persoon op leeftijd. Als gevolg hiervan zullen ouderen erg moe zijn na het af en oplopen van een trap. Omdat ouderen ook een vrij laag energieniveau hebben, hebben ze overdag misschien niet de energie voor andere activiteiten. Hierdoor zijn ze minder actief. Dankzij de traplift kan veel energie worden bespaard, waardoor ouderen ook andere taken en activiteiten kunnen uitvoeren. Ook zal je sneller gebruik maken van de trap als je nog eventjes iets wilt pakken. De drempel wordt verlaagd.

Investering in de toekomst

Hierboven wordt al vermeld dat verhuizen niet altijd een optie is. Verhuizen is duur en je bent er niet altijd slimmer vanaf. Huizenprijzen blijven stijgen, waardoor bewoners niet altijd profiteren van zo’n grote stap. Het gebruik van een traplift voorkomt de verplaatsing, omdat de hele woning door de bewoners kan worden gebruikt. Een huis wat eerst onbegaanbaar leek, is nu weer geschikt. Het wordt gemakkelijker en minder risicovol om naar de andere verdiepingen te gaan. De huidige trapliften prijs zorgt ervoor dat trapliften zijn een flinke investering zijn, daarom is het begrijpelijk dat veel bewoners twijfelen. Het is dan ook verstandig om te kijken naar de financiële mogelijkheden. Denk aan traplift subsidies, een traplift huren of een tweedehands traplift wanneer mogelijk.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips