Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

De voordelen van een nokverhoging

Veel mensen kiezen ervoor om te verhuizen als ze een gebrek aan ruimte krijgen in hun huidige woning. Dit komt bijvoorbeeld doordat de kinderen ouder worden of juist het gezin groeit. Je wilt dan natuurlijk graag meer leefruimte creëren in je woning, wat je onder meer kunt doen door een dakkapel te laten plaatsen. Ook een dakkapel vervangen kan hiervoor gedaan worden, net als het laten bouwen van een nokverhoging. Dit project zal je een aantal voordelen opleveren, al moet je natuurlijk wel de kosten dubbele nokverhoging betalen. Onderstaand lees je desondanks meer over de pluspunten van een nokverhoging! 

Waardevermeerdering 

Doordat je woning een nokverhoging krijgt, zal het flink meer waarde krijgen. Als je je huis binnenkort wilt verkopen, kan het dus slim zijn om te gaan voor een nokverhoging aangezien je op dit manier meer geld kunt krijgen voor je woning. Ben je nu bezig met het bouwen van een huis? Je zult dan waarschijnlijk nog niet nadenken over het verkopen van je woning, maar toch zul je dit over het algemeen een keer doen in de toekomst. Daarom is het slim om nu al een nokverhoging te laten bouwen zodat je later hier de vruchten van plukt!

Snel extra ruimte

Wil je snel extra ruimte creëren in je huis? Het is dan zeker een aanrader om te kiezen voor een nokverhoging aangezien dit de snelste manier is voor het verkrijgen van meer ruimte. Hiermee kun je bijvoorbeeld een extra slaapkamer bouwen op zolder, maar hier kun je ook een kantoor maken voor jezelf of voor je bedrijf. Het zou daarnaast een speelruimte kunnen worden met je kinderen. Met andere woorden, door een nokverhoging te laten bouwen, kun je snel extra ruimte krijgen in je woning, wat diverse toepassingen en doeleinden kan hebben. 

Groter beloopbaar oppervlak

Een dakkapel zorgt ervoor dat je een groot stuk beloopbaar oppervlak toevoegt aan je woning. Desondanks zal dit gedeelte nog een stuk groter zijn als je juist voor een nokverhoging kiest. Dit zal tot gevolg hebben dat je woning nog wat meer kamers kan krijgen dan mogelijk is met een dakkapel. Je krijgt door een nokverhoging dus extra kamers die van een grote afmeting zijn en ook nog eens niet echt steile zijwanden zullen hebben. Dit zorgt ervoor dat ze echt geschikt zijn om te gebruiken als kantoor of als slaapkamers.

Geen verhuizing

De reden die het vaakst genoemd wordt voor het toevoegen van een nokverhoging aan de woning is dat mensen meer ruimte in huis nodig hebben. Deze reden zorgt er juist ook regelmatig voor dat mensen een nieuwe woning kopen en dus verhuizen, wat niet meer nodig is als je een nokverhoging laat bouwen. Door hiervoor te kiezen, zul je jezelf de moeite en kosten van een verhuizing besparen. Uiteraard kost het plaatsen van een nokverhoging wel geld, maar het zal natuurlijk een stuk goedkoper zijn dan het kopen van een ander huis. Daarom is het zeker een goed idee om een nokverhoging te laten bouwen!

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips