Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

De verschillende soorten muurisolatie uitgelegd

Je huis kwaliteitsvol isoleren is de dag van vandaag extreem belangrijk, zeker nu we met z’n allen geconfronteerd worden met hoge energiefacturen. Laat dus je huis isoleren door professionals, aangezien het je op lange termijn geld zal besparen. Wil je graag weten waar die professionals nu net mee bezig zijn? Wij geven je een beknopte uitleg over de verschillende soorten muurisolatie.

Voorzetwand isolatie

Starten doen we bij de voorzetwand isolatie. Een voorzetwand is een wand die geplaatst wordt voor muren. Je muren zijn bijvoorbeeld iets minder mooi geworden door de jaren heen, of de akoestiek zit niet zo goed. Om deze te verbergen plaats je dus een voorzetwand. Je kan dus wel zeggen dat het vaak gebruikt wordt om zaken te camoufleren. Natuurlijk is het ook aangeraden om deze goed te laten isoleren met kwaliteitsvol isolatiemateriaal en isolatiefolie. Zo kan je met het plaatsen van een voorzetwand zowel de akoestiek, de warmte en esthetiek van je ruimte verbeteren. Omdat je langs binnen een muur uit gips maakt, verlies je wel wat binnenruimte. Wel krijg je er een aangenamere leefomgeving door.  

Spouwmuur isolatie

Dan gaan we over naar de spouwmuur isolatie. Veel mensen vragen zich af: wat is dat nu eigenlijk, een spouwmuur? Dit is een muur die uit 2 delen bestaat, een buiten en een binnenmuur. De ruimte tussen deze 2 muren wordt de spouw genoemd. Hier wordt dan de isolatie in geplaatst. Veel huizen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975 hebben dit soort muren. Ze werden gebruikt om onder andere vocht tegen te houden en extra warmte te creëren in je huis. Maar in veel huizen van deze periode heb je ook spouwmuren die niet (goed) geïsoleerd zijn. Vraag dus zeker eens aan een expert om langs te komen bij jouw huis. 

Scheidingswand isolatie

Tot slot heb je de scheidingswand isolatie. Scheidingswanden zijn eenvoudige muren gemaakt uit bijvoorbeeld gipsplaat of Gyproc. Deze muren laten je toe om op een makkelijke manier nieuwe ruimtes te creëren in bijvoorbeeld je huis, kantoor of flatgebouw. Ze wegen niet veel en zijn te plaatsen op een tal van ondergronden. Je kan je dus al voorstellen waarom je dit soort muren moet isoleren. Dit is niet enkel om meer warmte te creëren, maar ook om de geluidsdemping te verbeteren. Nu je wat meer weet over verschillende wanden en hun isolatie kan je misschien zelf je isolatie plaatsen thuis?

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips