Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

De vakman inschakelen voor een nieuwe vloer

De vakman inschakelen voor een nieuwe vloer

Ben je pas verhuisd naar een nieuwbouwhuis of een bestaande woning? Dan is ook het leggen van een mooie vloer een belangrijk aandachtspunt. Een vloer die voldoet aan jouw wensen is namelijk erg bepalend voor je woongenot. Een goede vloer biedt comfort en bepaalt naast de overige inrichting de sfeer in je huis. Voor een mooi resultaat schakel je het beste een professionele vloerenlegger in. Dit geldt voor laminaat, PVC vloeren en vele andere soorten vloeren.

Professioneel gelegde laminaatvloer

Voor onder meer een strak gelegde laminaatvloer ben je bij de vakspecialist aan het juiste adres. Dit geldt zowel voor het bekende laminaat met houtpatroon als voor tegellaminaat. Wat is tegellaminaat? Dit is laminaat dat bedrukt is met een tegelmotief. Dit type laminaat is een ware trend. Een vloer met tegellaminaat lijkt net op een echte tegelvloer. Het is echter veel voordeliger dan tegels. Zo kun je bijvoorbeeld tegellaminaat kopen met een natuursteenlook, zoals marmer of leisteen. Er is echt ontzettend veel keuze qua kleuren, afmetingen en designs. De laminaatvloer is bovendien onderhoudsvriendelijk en geschikt voor intensief gebruik.

PVC vloeren laten leggen

Denk jij voor je nieuwe vloer aan PVC? Dan heb je de keuze uit flexibele planken of stevige tegels. Verder is er verschil in de manier van leggen tussen een vloer van klik PVC en eentje van plak PVC. Bij een klikvloer is elk element voorzien van een praktische klikverbinding. Hiermee klik je de stukken gemakkelijk aan elkaar. Plak PVC is aan de onderzijde voorzien van lijm. De elementen zijn hierdoor rechtstreeks op de ondervloer te plakken. De belangrijkste voordelen van een PVC vloer zijn:

Lange levensduur;
Goed te combineren met vloerverwarming;
Vochtbestendig;
Gemakkelijk te onderhouden;
Voordelig;
Verkrijgbaar in vele kleuren, patronen, vormen en maten;
Toe te passen op bijna elke ondergrond en ieder soort ruimte.

Voor het mooiste resultaat is het bij alle typen PVC vloeren aan te bevelen om een professionele vloerenlegger in de arm te nemen. Bij het leggen moet je namelijk nauwkeurig te werk gaan en de vakman heeft hiervoor de nodige kennis en vaardigheden in huis.

Vakman over de vloer

Is het tijd voor een nieuwe vloer en heb je weinig tijd of heb je geen ervaring met het zelf leggen? Dan is het inschakelen van een vakman een uitkomst. Zeker als je alles mooi vlak en netjes afgewerkt wilt hebben, is de hulp van een professional onontbeerlijk. De specialist weet als geen ander hoe hij of zij te werk moet gaan bij onder meer het uitbreken van een oude vloer, het renoveren van een antieke parketvloer of het plaatsen van nieuw laminaat. Een vloerenexpert kan je bovendien als geen ander adviseren over de gehele aanpak, dus van het egaliseren van de ondergrond tot het afwerken met plinten. Wil je een professionele vloerenlegger inhuren? Raadpleeg dan onze database met erkende vakmannen. Er staan ruim zestienduizend professionals uit heel België in, dus via ons vind je ook een specialist bij jou in de buurt. 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips