Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

De reden om te kiezen voor horren

Heb jij tijdens de zomermaanden regelmatig de ramen open staan, zodat je huis lekker kan doorluchten? Dan is de kans groot dat er regelmatig insecten op pollen naar binnen komen vliegen of waaien. Dat is natuurlijk niet direct een probleem, maar erg prettig is anders. Dat is ook precies één van de redenen waarom het laten plaatsen van horren vanuit praktisch oogpunt een absolute aanrader is. Omdat er daarnaast natuurlijk nog veel meer redenen zijn om te kiezen voor horren, hebben we een selectie gemaakt van de belangrijkste. Daarbij hebben we niet alleen gekeken naar de praktische redenen, maar uiteraard ook naar de toegevoegde waarde als het gaat om de uitstraling van je huis.

 

Onbezorgd je ramen openzetten

Als we kijken naar de voornaamste reden om vanuit praktisch oogpunt te kiezen voor horren, dan is het wel omdat je dan onbezorgd je ramen open kunt zetten. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat, wanneer je ramen volledig open hebt staan om de boel lekker te kunnen laten ventileren, de kans groot is dat er ook allerlei pollen en insecten naar binnen kunnen vliegen. Nu is een keer een vlieg, mug of wesp in huis niet erg. Los van het feit dat je er niet door gestoken wilt worden, kan dit op lange termijn wel voor problemen zorgen. Wist je namelijk dat vliegen en ook andere insecten maar wat graag eitjes leggen, zelfs op ondervloeren en krijg ze daar dus maar eens vandaan. Reden genoeg om te kiezen voor horren dus!

 

Ventileren zonder problemen

Het is ontzettend belangrijk om je woning regelmatig te laten ventileren. Doe je dit namelijk niet, dan kan het te vochtig worden en op lange termijn zelfs schimmel ontstaan. Op het moment dat je horren voor je ramen hebt, is het veel gemakkelijker om de ramen even tegen elkaar open te zetten, omdat je niet bang hoeft te zijn dat er iets naar binnen kan vliegen. Naast pollen en insecten, kan ook een vogel om wat voor reden dan ook, per ongeluk naar binnen vliegen. Wil je dat voorkomen, dan bieden horren uitkomst.

 

Verbeterde uitstraling van je huis

Naast de vele praktische voordelen, zorgen horren er ook voor dat je huis er een stuk mooier uit gaat zien. Logisch, want je kunt je voorstellen dat het aanzicht met een paar mooie strakke zwarte horren totaal anders is dan wanneer je een zonnescherm dat al jaren oud is voor je kozijnen hebt hangen. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen daarom ook voor inzethorren, zodat ze niet alleen de pollen en insecten buiten de deur weten te houden, maar ook het aanzicht van de woning er direct een flink stuk mee verbeteren.

 

Gemakkelijk te installeren

Het (laten) plaatsen van horren is een stuk eenvoudiger dan het laten ophangen van een zonnescherm bijvoorbeeld. Bijkomend voordeel is dat horren op maat kunnen worden gemaakt en dus vrijwel altijd passen zonder dat je je druk hoeft te maken over het formaat van je kozijnen. Lijkt jou dit nu ook wel wat? Plan dan eens geheel vrijblijvend een adviesgesprek in bij een zonwering specialist bij jou in de buurt.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips