Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

De mooiste lampen voor in je tuin

Onderzoek bij het kiezen van tuinverlichting voor je huis verschillende factoren, waaronder functionaliteit, esthetiek en energie-efficiëntieparameters. Kies verlichting die bij je buitenruimte past en verhoog de veiligheid. Terwijl je duurzame en weerbestendige materialen kunt kiezen, vergeet niet om LED-lampen te proberen die energiezuinig zijn. Ook een solar tafellamp kan geschikt zijn, al moet de zon hiervoor wel voldoende schijnen overdag. Plan het verlichtingstype om een ​​goed uitgebalanceerde en uitnodigende sfeer voor je tuin te creëren. Wil je inspiratie voor welke lampen je kunt gebruiken? Hieronder noemen we de beste voorbeelden! 

 
Bolderlampen 

Bolderlampen lijken op gewone straatlantaarns, maar met een miniatuuruitstraling. Ze zijn ideaal voor grotere ruimtes en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Sommige bieden 360-graden verlichting, terwijl sommige armaturen in één richting zijn. Je kunt ze gebruiken voor tuinpaden, gazons en opritten.

 

Staande lampen

Staande lampen zijn een geweldige manier om afzonderlijke delen van je tuin te accentueren, ze werken bijna als een schijnwerper om de aandacht en de aandacht van je gasten te trekken, waar ze ook zijn. Gebruik ze om je terras te bekleden om een ​​ontspannen sfeer bij het haardvuur te creëren, of plaats ze op een tactische manier waar je meer spannende functies hebt om ervoor te zorgen dat alles verlicht en zichtbaar is. 

 

Schijnwerpers

Schijnwerpers wijzen in één richting en worden gebruikt om specifieke zones te markeren. Je kunt beelden, planten, terrassen en al het andere verlichten. Schijnwerpers verhogen de veiligheid en zijn handig voor het verlichten van grotere gebieden, waaronder terrassen en opritten vanuit een bovenhoek. Je kunt ze op de grond zetten, maar ook ophangen aan bijvoorbeeld je huis of garage. 

 

Lantaarns

Tuinlantaarns kunnen leuk zijn om mee te spelen, vooral als ze verkrijgbaar zijn in meer unieke ontwerpen. Hang er een paar tactvol in je tuin of terras en je geeft het meteen een vleugje elegantie. Houd er bij het kiezen van het juiste model rekening mee of je al dan niet een ingebouwd licht wilt hebben. Ook een rotan lantaarn kan prachtig staan in je tuin, vooral als je tuinmeubels ook van rotan zijn. 

 

Buitenspots

Buitenspots kunnen op bomen of muren worden geïnstalleerd terwijl ze naar beneden gericht zijn of op grondniveau op een spijker worden geplaatst. Ze bieden voldoende licht om grotere oppervlakken te verlichten. Ze kunnen elektrisch of op batterijen werken, terwijl er ook opties op zonne-energie beschikbaar zijn.

 

Wandlampen 

Wandlampen variëren eigenlijk nogal veel, of het nu gaat om ontwerpstijl of gewoon de manier waarop ze een ruimte verlichten. Hedendaagse, moderne stijlen van wandlampen hebben de neiging om er strakker en esthetischer uit te zien, terwijl meer traditionele stijlen vaak een meer vintage, rustieke uitstraling kunnen geven. Sommige hebben ook uitgebreidere functies, zoals wandlampen die zijn ontworpen met een dimbare instelling, zodat je de sfeer kunt veranderen, afhankelijk van de gelegenheid. 

 
Lichtslingers

Lichtslingers zijn een van de gemakkelijkste manieren om je buitenruimte naar een hoger niveau te tillen, door een sprookjesachtige kwaliteit toe te voegen die meteen uitnodigender en tegelijkertijd ontspannend is. Ze zijn meer een esthetische keuze dan een praktische, omdat je niet echt zoveel licht uit een snaar haalt, maar ze creëren een sfeer op een manier die maar weinig andere lichtstijlen kunnen.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips