Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

De beste tips voor het bouwen van je eigen huis!

Waarom een ​​huis bouwen? Je kunt de details van je huis personaliseren wanneer je een huis vanaf de grond af aan bouwt - van de indeling, kasten en vloeren tot de gootstenen, verlichting, verfkleuren en deurknoppen! Zelfs traktaatwoningen die in buurten zijn gebouwd, maken enige aanpassing mogelijk in kleurkeuzes, vloeropties en bepaalde afwerkingen. Beperkte keuzes verlagen de arbeidskosten en je resultaten. Om een eigen huis te gaan bouwen, kun je gebruik maken van deze tips! 

Budget 

Ongeacht het bedrag dat je denkt dat je op maat gemaakte huis waarschijnlijk gaat kosten, het zal waarschijnlijk veel meer kosten. Er kunnen een aantal dingen zijn die zijn uitgesloten van de offerte die je bouwer je geeft. Ook zaken als afwerken en betonneren, hekken en deuren, vlonders en brievenbussen kunnen voor het kaliber evenmin worden onthouden. Deze staan ​​bekend als voltooiingskosten en kunnen ergens in het bereik van 15-25 procent van je bestedingslimiet liggen. Je moet bovendien rekening houden met de locatiekosten, de kosten die verband houden met het opzetten van je locatie voor ontwikkeling, en je moet mogelijk ook betalen voor het regelen van toepassingskosten. Een persoonlijke lening kun je hier overigens eventueel voor afsluiten.

Aannemer

Welke bouwer je ook kiest, je zult er vele maanden of zelfs jaren mee samenwerken. Het is absoluut noodzakelijk om de beslissing direct aan het begin te nemen om problemen niet ver weg te nemen. Er zijn een paar elementen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een ontwikkelaar, waaronder referenties, geschiedenis en natuurlijk de werkelijke kosten! Let hier niet alleen op als je een aannemer kiest voor het laten bouwen van je eigen woning, maar het is sowieso bij alle projecten verstandig om hier goed op te letten. Zet vervolgens jullie samenwerking op papier!

Communicatie

Bespreek tijdens de hele procedure regelmatig met je aannemer en bouwers. Ontvang dagelijkse rapporten over de voortgang van de ontwikkeling en check zelf in. Het is slim om foto's te maken van de voortgang in de loop van de tijd, zodat je eventuele problemen kunt vastleggen. Bij correspondentie moet je echter de mogelijkheid hebben om tijdens de structuurprocedure een strategische afstand te bewaren tot geschillen. Als je de kosten duidelijk hebt gespreid wat je moet uitgeven samen met alle kleine kosten die je als onbetwistbaar beschouwt, zal de ontwikkeling van je woning over het algemeen een stuk soepeler verlopen.

Besparen 

Het bouwen van een huis zal een kostbare procedure zijn en kan aan het begin van de procedure ook geld opzij zetten door een locatie te kiezen die minder gereed is. Het wegslepen van aarde, het verplaatsen van rotsen of het opruimen van bomen kan exorbitant zijn. Door een locatie te kiezen dat weinig werk nodig heeft voordat de ontwikkeling begint, kunnen deze kosten worden beperkt. Ook kun je geld besparen door een architect in te schakelen, op de lange termijn betaalt deze investering zich zeker terug. Eventueel kun je je aannemer vragen om een architect aan te raden.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips