Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

De beste ideeën voor je tuin

De beste ideeën voor je tuin 

Een tuin is een prachtige plek om samen te komen met je dierbaren, een middag door te brengen met het verzorgen van je planten of gezellig een boek te lezen en te ontspannen. Planten en bloemen creëren een uitzonderlijke omgeving, maar je kunt een persoonlijk tintje toevoegen met kunst en decoraties om je buitenleven nog specialer te maken. Kleine hangende kunst, grote metalen sculpturen, plantenbakken of gazonranden kunnen een enorm verschil maken en je helpen jezelf uit te drukken. Een beetje hulp nodig? Hier zijn daarom een paar geweldige ideeën voor het inrichten van je tuin. 

 

Plaats kunst van cortenstaal  

Een van de redenen waarom kunst van cortenstaal zo geweldig is voor buiten, is dat het duurzaam en resistent is. Wind of regen maken het stuk alleen maar unieker, omdat cortenstaal een patina ontwikkelt dat perfect in het landschap past. Het ziet er ook natuurlijk uit en overheerst je geliefde planten of bloemen niet. De tuinbeelden van cortenstaal zijn daarom een prachtige moderne toevoeging aan elke tuin of achtertuin en kunnen een spraakmakend middelpunt worden!

 

Gebruik prachtige potten 

Heb je een favoriete bloemencollectie? Door ze op één plek te plaatsen, kun je genieten van deze schoonheden wanneer je maar wilt! Breng je collectie onder de aandacht in prachtige potten, of het nu gaat om klassieke terracotta of moderne cortenstalen plantenbakken. Je kunt zelfs lagen maken en sommige bloempotten op het gras plaatsen en andere op bijvoorbeeld planken.

 

Match je huis

Als het een beetje overweldigend is om te beslissen welke richting je op wilt met je tuin, volg dan dezelfde stijl als de buitenkant van je huis. Wonen in een modern en strak huis? Dan moet je tuininrichting ook eigentijds en minimalistisch zijn. Als je huis meer lijkt op iets uit Italiaanse films, wil je misschien die stijl evenaren bij het inrichten van de tuin. 

 

Versier de ingang

Een ingang of een pad naar de tuin heeft altijd een bepaalde charme en magie! Maak het nog specialer door tuinkunst toe te voegen, windgong op te hangen, extra bloeiende struiken te planten of een decoratief scherm toe te voegen. Het creëren van die overgang van de ene ruimte naar de andere met een decoratief tuinscherm helpt de sfeer te veranderen en draagt ​​bij aan het mysterie!

 
Installeer verlichting

Er is niets zo romantisch als een sterrennacht in de tuin. Een kopje thee (of een glas wijn), zachte muziek en de geluiden van de natuur maken het een van de grootste genoegens in het leven. Voeg een extra laag romantiek toe met goed geplaatste LED's, kerstverlichting of lantaarns. Ze zijn subtiel en laten je optimaal genieten van je zorgvuldig ingerichte buitenruimte!

 
Hang ornamenten op

Kleinere ornamenten en hangende kunst zijn gemakkelijk om mee te werken en je kunt een tuin binnen enkele minuten transformeren. Er zijn zoveel plekken waar je je kunst kunt ophangen, van een boomtak tot een schutting tot een terras. Deze elementen helpen de aandacht te vestigen op je favoriete struik of bloembed, maar ze overheersen of domineren niet.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips