Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

De beste ideeën voor de verlichting in je keuken

Het kiezen van het juiste type verlichting kan lastig zijn. Je keuzes zullen de look en feel van je keuken beïnvloeden, dus het is van cruciaal belang om deze aan te passen aan de stijl die je zoekt. Zoals deze geweldige ideeën voor keukenverlichting laten zien, kun je verschillende soorten verlichting, verschillende plaatsingen, posities, combinaties en meer gebruiken voor een breed scala aan looks in deze ruimte. Inbouwspots keuken kunnen bijvoorbeeld geschikt zijn, maar we raden je ook zeker aan om altijd de volgende ideeën toe te passen. 

 

Creëer diepte met verhelderende texturen 

Er zijn tegenwoordig een aantal fantastische verlichtingsarmaturen verkrijgbaar in een breed scala aan interessante afwerkingen, elk met hun eigen textuurkwaliteiten en kenmerken. Deze kunnen grote diepte in een ruimte brengen, vooral als ze verlicht zijn. Ook licht en schaduw kunnen hierbij een rol spelen, vooral bij de keuze voor verlichtingsbronnen met gesloten frame. Deze kunnen sterk of subtiel zijn, afhankelijk van het gewenste effect.

 

Ga voor traditie met een kroonluchter

Het introduceren van een kroonluchter in een moderne keuken brengt een unieke mix van stijlen met zich mee. Hoewel kroonluchters vaak gevoelens van klassieke elegantie en grandeur oproepen, kunnen ze ook een aanvulling vormen op de gestroomlijnde ontwerpen van hedendaagse ruimtes. In een moderne keuken zorgt een kroonluchter niet alleen voor licht; het wordt een centraal punt en voegt een vleugje traditionele charme toe aan de kamer. Door dit klassieke verlichtingsarmatuur te combineren met moderne designelementen creëren huiseigenaren een ruimte die zowel tijdloos als fris aanvoelt.

 

Bespaar energie met LED-verlichting

Verlichtingsplannen moeten in de moderne tijd energiezuinig zijn en het omarmen van het gebruik van LED-verlichting is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat dit ook zo is. LED-lampen verbruiken veel minder energie dan traditionele lampen, waardoor ze kosteneffectief en duurzaam zijn. Bovendien gaan LED inbouwspotjes ook veel langer mee, waardoor je ze minder vaak hoeft te vervangen; in de meeste gevallen gaan ze wel een aantal jaren mee.

 

Varieer met de lampen 

Een van de interessantste verlichtingsideeën die je kunt bedenken, is het variëren van je plafondlampen. Het mixen en matchen van je armaturen kan een eigenzinnige, unieke uitstraling geven. Houd er rekening mee dat dit het beste werkt als je verschillende armaturen hebt, maar houd je aan een kernthema en zorg ervoor dat alles goed samenwerkt. Een voorbeeld hiervan zou kunnen zijn om drie lampen op rij te hebben die verschillende stijlen hebben, maar allemaal gemaakt van messing. 

 

Kies voor industriële hanglampen

Geef je keuken een stoere make-over met industriële hanglampen. Hun robuuste ontwerp en metalen afwerkingen kunnen een gewone ruimte transformeren in een ruimte met karakter. Deze lampen zijn meer dan alleen functioneel; ze brengen een vleugje oude fabriekscharme bij je thuis. Ze passen perfect boven een keukeneiland of eetruimte en zetten een gedurfde, stedelijke toon, waardoor elke maaltijd aanvoelt als een evenement in een chique eetcafé in de binnenstad. Deze tip is vooral op dit moment natuurlijk zeer trendy, aangezien de industriële woonstijl momenteel extreem populair is. 

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips