Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Controleer je aannemer


De zoektocht naar the right man for the job verdient je volle aandacht. Want een (ver)bouwproject is niet alleen een serieuze investering, er moet ook een match zijn met de bouwheer. Voor Marc Jacobs was het vinden van een duurzame aannemer een essentiële voorwaarde om zijn ecologisch bouwproject te doen slagen.


Als architect en gepensioneerde opleidingscoördinator Toegepaste Architectuur draagt Marc Jacobs ecologisch bouwen hoog in het vaandel. Toen hij zijn kennis wilde omzetten in de praktijk besloot hij om een mooi project op te starten in La Glanerie:
 


“Ik wilde een duurzame woning in alle betekenissen van het woord: een energieneutraal – en liefst zelfs energiepositief – huis, gebouwd met ecologische materialen en technieken. Bovendien wilde ik de flexibiliteit om de indeling eenvoudig aan te passen aan mijn noden.”


Het lukte Marc om, na lang zoeken, de perfecte aannemer voor het project vinden:


Ik wilde heel graag met stro werken als vulling voor de muren en het dak, maar in Vlaanderen vond ik niet echt een geschikte aannemer. Toen ontdekte ik Paille-Tech, een dynamisch en ecologisch-innovatief bedrijf uit Franière dat met geprefabriceerde panelen, bestaande uit strobalen en leempleister, de ruwbouw in amper 14 dagen wist neer te zetten. Ik bezocht hun constructiehal en maakte er kennis met alle medewerkers. Als architect kon ik meteen de kwaliteit van hun werk inschatten. Ik had de juiste aannemer gevonden!

 

Vind je vakman op buildyourhome.be

 

Of je nu een vakman voor je ruwbouw, de aanleg van een zwembad of de afwerking van het dak zoekt, je vindt een uitgebreid aanbod in de databank van de Confederatie Bouw.
 

Via de zoekfunctie op onze website kan je een aannemer vinden op basis van specialisaties, trefwoorden en een zelfgekozen straal vanaf de gemeente waar je gaat bouwen.

 

Belangrijk om te weten: de aannemers die lid zijn van de Confederatie Bouw hebben géén fiscale en sociale schulden.

Een ecologische aannemer voor een ecologisch project

Marc is ervan overtuigd dat elk bouwproject een goed uitgekozen aannemer verdient:


Wees kritisch en onderzoek of de aannemer naar uitstekende kwaliteit streeft, bijvoorbeeld op het vlak van luchtdichtheid. Zeker wanneer het om duurzaam bouwen gaat, is het vinden van een geschikte aannemer van het grootste belang, want je hebt iemand nodig die dezelfde waarden nastreeft., voegt hij daaraan toe.

Bij Paille-Tech zat ik daarom zeker goed. Hun open mindset en enthousiasme om voor een duurzame wereld te gaan, past perfect bij mijn ideeën. De aannemer had zelfs een biologische lunch voorzien en had verschillende vuilbakken bij op de werf om het afval te sorteren. Milieubewust denken zit de mensen van Paille-Tech in het bloed en hun mooi opgeruimde werf verraadde hun nette en kwalitatieve aanpak. 

Ik zocht niet zomaar een aannemer om voor mij te werken, maar om met mij samen te werken. Zo konden we alles tot in detail bespreken”, zegt Marc vol overtuiging.

 

“Het succes van mijn project hing niet enkel af van de ervaring, de kwaliteit en de mindset van Paille-Tech, maar ook van het wederzijds respect tussen mij en de aannemer. ”

 

 

“Zowel de bouwheer, de architect en de aannemer moeten als team kunnen samenwerken en moeten hetzelfde doel voor ogen hebben. En dat was in mijn geval het bouwen van een ecologische woning met strobalen en leempleister.”

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips