Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Bouwen of toe aan een verbouwing?

Bouwen of toe aan een verbouwing?

Woon je in de omgeving van Brugge en is het dak van je woonhuis of zakenpand aan vervanging toe? Wil je gewoon een modern dak laten plaatsen of heb je voor een nieuwe woning deskundig advies nodig voor het leggen van een dak?

Voor alle dakwerken in Brugge is een bezoek aan Cauwelier echt de moeite waard. Natuurlijk vertelt een dak heel veel over het pand en is het erg belangrijk om een deskundige in te huren om het dak te laten aanbrengen, maar bij een succesvolle verbouwing of bouw van een nieuw pand, is er veel meer nodig.

 

Plannen maken

Het spreekt voor zich dat je eerst een perceel moet hebben en een architect moet inschakelen voor het maken van een bouwtekening. Het is uitermate belangrijk om van meet af aan duidelijk aan te geven als je energie-besparend wil bouwen, zodat er zoveel mogelijk gebruik gemaakt kan worden van natuurlijk licht. Gezien de alsmaar stijgende energiekosten is het raadzaam om deze mogelijkheid optimaal te benutten. Als de financiering rond is, kan met de bouw begonnen worden. Om het bouwproces zonder problemen te laten verlopen moet je natuurlijk een deskundige aannemer en bekwame vakmensen inhuren. Dit is vaak een hele uitdaging, maar uiteindelijk wel alle moeite waard. Elektra en natte installaties zijn terreinen waar je veel aandacht aan moet besteden.

Keuze van elektrische installaties

Een goed gesprek met de installateur voor centrale verwarming kan het makkelijker maken om de juiste keuze te doen op het gebied van luchtbehandeling en –zuivering. Ook is het van belang om aan te geven welke soort verwarming aangebracht moet worden. Moet de elektrische installatie ingebouwd worden of geef je de voorkeur aan opbouw. Het bepalen van de verlichting voor de slaapkamers, eethoek en woonkamer is een uitdaging op zich. Als de juiste combinatie gevonden is, zal de woonkamer de plek zijn waar het heerlijk toeven is en het visitekaartje zijn waar iedereen trots op kan zijn.

Waterleiding

De installateur voor natte infrastructuur moet reeds vroeg erbij betrokken worden. Het advies van deze deskundige is onontbeerlijk bij de keuze van het aantal tappunten, een traditioneel ligbad of de innovatieve Jacuzzi. Hoeveel badkamers er komen, al dan niet met douchecabines. Moeten alle tappunten beschikken over een heet en koud water optie? Voor het geval je een zwembad binnen of buiten wil aanleggen, kan de ligging ook het best in samenspraak met deze vakman bepaald worden. Ook over de aanleg van sproeiers voor de tuin moet in een vroeg stadium overlegd worden.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips