Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Bouw of koop een huis met crypto?

De meeste early adopters van cryptocurrency, hoorden voor het eerst van Bitcoin begin 2011. Geïntrigeerd hiervan begonnen mensen programma’s te downloaden om Bitcoin te genereren.

Toen de wereld merkte dat de prijs van Bitcoin was gestegen van $ 1 per bitcoin naar enkele dollars. Werd de interesse opnieuw gewekt, de wereld begon massaal cryptocurrency te delven, nieuwsgierig naar waar het naartoe zou gaan.

Hedendaags is cryptocurrency een manier om het probleem van het verzenden van geld naar mensen op internet en over de hele wereld op te lossen. Wat men in 2011 niet had kunnen voorzien, was dat een paar jaar later je er een huis van kunt kopen of bouwen, dankzij cryptogeld.

Een huis kopen met cryptocurrency

Een huis kopen of laten bouwen met cryptocurrency hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar er zijn enkele stappen die je moet nemen om het mogelijk te maken.

Vooruit plannen

Begin met kleine hoeveelheden crypto zoals ada kopen om deze later te verkopen met winst. Deze winst stort je terug naar je normale rekening bij de bank. Grote stortingen kunnen rode vlaggen veroorzaken voor verzekeraars of banken en vereisen mogelijk een verklaring. Maar als het geld al enkele maanden op de rekening staat, hoeft het niet op een bijzondere manier te worden gedocumenteerd. Voordat het kan worden gebruikt om een ​​huis te kopen, moet cryptocurrency worden omgezet in Euro’s.

Zal er een dag komen waarop we een huis kunnen kopen met crypto?

Of crypto ooit een ruilmiddel zal worden, dat is een goeie vraag. Op dit moment gaat niemand je een huis in Bitcoin verkopen. Misschien zullen ze dat in de toekomst wel doen.

Je zult waarschijnlijk crypto naar Euro moeten converteren als je een lening aangaat waarvoor ook contante reserves nodig zijn. Als je bijvoorbeeld een vastgoedbelegging koopt, heb je mogelijk enkele maanden reserves nodig. Sommige lening programma's accepteren geen reserves in de vorm van crypto, dus je kunt het beste met de hypotheker overleggen hoe en waar het geld beschikbaar moet zijn.

Je kunt geld dat is verdiend met de verkoop van crypto gebruiken om een ​​huis te kopen. Maar je kunt de cryptocurrency zelf, zoals Bitcoin of polkadot coin, niet gebruiken voor de aanbetaling of sluitingskosten.

De maandelijkse hypotheeksom betalen met crypto

Je kunt de maandelijkse hypotheek betalen met geld verdiend met de verkoop van crypto. Op dit moment kun je de hypotheek niet in cryptocurrency betalen; het moet worden omgezet in traditionele valuta zoals de Euro. Maar dat zou in de toekomst kunnen veranderen als kredietverstrekkers de technologie omarmen om crypto hypotheekbetalingen mogelijk te maken.

Zorg voor een juiste administratie bij crypto

Hoewel Bitcoin, en crypto currencies in het algemeen, recente fenomenen zijn, is het vrij standaard om ze te documenteren met het oog op het kopen van een huis.

Het is niet moeilijk om cryptocurrency te gebruiken om een ​​huis te kopen. Net als elk ander bezit, moet het worden geverifieerd. Het is niet anders dan beleggen in aandelen.

De exchange die je gebruikt voor je cryptocurrency laat je zien wanneer de crypto is gekocht, waar het geld vandaan komt en wanneer je hebt verkocht. Zoals bij elk actief, zorg ervoor dat je een goede administratie bijhoudt.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips