Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Binnenhuisarchitect inhuren? 4 tips om te onthouden

Een binnenhuisarchitect is een professional die verstand heeft van ontwerp en architectuur. Als je wilt dat je huis opvalt en een bijzondere uitstraling heeft, is het een goed idee om experts in te schakelen die al deze wensen kunnen verwezenlijken. Niet iedereen heeft kennis van kleuren, patronen en indelingen die zorgen voor een goed ontwerp. Daarom is het verstandig om het ontwerp aan mensen met de juiste vaardigheden over te laten. Maar toch zijn er een aantal dingen om te onthouden wanneer je op zoek bent naar een binnenhuisarchitect. Lees er hier meer over!

Doe onderzoek

Je moet natuurlijk eerst onderzoek doen om een beslissing te nemen en de beste keuzes voor jezelf te maken. Er zijn verschillende factoren die kunnen leiden tot een goede of slechte keuze, en met onderzoek kun je de kans op een verkeerde beslissing verkleinen. Doe dus onderzoek naar verschillende bureaus en kies de beste optie. Het kan wat tijd en moeite kosten, maar dit is het waard.

Stel een budget op

Het is belangrijk om te weten hoeveel geld je wilt besteden aan je project. Zonder een duidelijk budget loop je het risico om te veel uit te geven en onbedoeld in een lastige positie terecht te komen. Een ander nadeel is dat je mogelijk twijfels krijgt over wat je eigenlijk wilt en kunt veroorloven. Je moet dus echt een idee hebben van het bedrag dat je beschikbaar hebt en communiceer dit helder, zodat zij keuzes kunnen voorleggen die binnen jouw financiële situatie passen.

Kies voor ervaring

Ervaring is een teken van kwaliteitswerk, maar het kan ook beperkingen hebben. Hoewel ervaring de kans op fouten verkleint en betere service kan betekenen, moeten we onze nieuwe generatie niet vergeten. Veel jonge binnenhuisarchitecten kunnen moderne en vernieuwende ontwerpen leveren voor je interieur, ontwerpen die misschien niet beschikbaar zijn bij gevestigde bedrijven of die daar duur zijn. Soms kunnen nieuwkomers ook goedkoper zijn, dus misschien is het wel een win-win.

Bespreek je voorkeuren

Je hebt twee opties: je kunt aangeven wat je wilt, of zij kunnen ontwerpen voorstellen die passen bij jouw smaak. Maar beide benaderingen moet je duidelijk bespreken om verwarring en misverstanden te voorkomen. Stijl is heel persoonlijk; wat jij als stijlvol ervaart, kan voor hen normaal zijn. Misschien vind jij design eettafels wel prachtig, maar komt een bureau met een vintage item. Kies dus een bureau waarmee je op één lijn zit en waarbij je een goede balans vindt. Dit zijn slechts enkele van de factoren om rekening mee te houden bij je investering. Neem de tijd en haast je niet. Zorg ervoor dat je volledig zeker bent voordat je belangrijke beslissingen neemt of investeert.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips