Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Beton in of rondom je woning: dit kun je het beste doen

Wanneer je van plan bent om je woning van binnen en van buiten aan te pakken, dan is het natuurlijk ook goed om te kijken naar de vloeren in je woning. Niet alleen vloeren zijn belangrijk maar ook de ondergrond of in wat voor stijl je je woning wilt gaan inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld ook na gaan denken over beton in of rondom je woning. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen vloer, een terras van beton of iets anders dergelijks. Het is wel goed om hiervoor een paar zaken op een rijtje te hebben. Hieronder lees je precies wat je het beste kunt doen mocht je nadenken over beton in of rondom je woning.

1. Juiste plek kiezen

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je de juiste plek gaat kiezen waar het beton terecht moet komen in of rondom je woning. Zo kan het zijn dat je graag onder je overkapping gebruik wilt maken van een betonnen vloer. Het is verstandig om dit goed voor te bereiden, zodat het beton gemakkelijk gestort kan worden op de juiste plek. Ook in je woning is het verstandig om te kijken welke plek beton moet krijgen. Zo weet je zeker dat het mooi wordt en kun je binnen no time genieten van een betonvloer.

2. Juiste beton uitkiezen

Beton komt natuurlijk niet op één manier, er zijn verschillende soorten beton, waaruit je een keuze kunt maken voor je woning. Denk bijvoorbeeld aan uitgewassen beton. Dit beton kent weinig onderhoud, is uniek in je woning of rondom je woning, geeft een prachtige uitstraling in je woning en is dus een echte aanrader. De prijs van uitgewassen beton is ook te overzien en daarom een goede keuze als je gaat voor beton. Daarnaast kun je ook kiezen voor gepolierd beton. Dit is strak beton, waardoor je een strakke uitstraling in je woning creëert. Het is een echte aanrader, aangezien het altijd mooi blijft en ontzettend makkelijk te onderhouden is.

3. Zorgen voor budget

Als laatste is het natuurlijk ook goed om stil te staan bij de kosten die komen kijken bij het laten storten van beton. Hetzelfde als een vloer laten leggen, kost het ook geld om te gaan voor beton. Zorg dus dat je genoeg budget hebt, zodat je gemakkelijk het beton kan betalen voor het mooiste resultaat in jouw woning. Op die manier kun je zonder problemen gaan genieten van een mooie look in of buiten je woning.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips