Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Besparen op de maandlasten om budget vrij te maken voor een renovatie

Toe aan een verbouwing van je woning? Om de verbouwing mogelijk te maken is het zaak voor voldoende budget te zorgen. De snel opgelopen prijzen van materialen vergen een flinke investering in veel gevallen. Groot voordeel: een renovatie laat de waarde van je woning stijgen, waarmee je deze investering gedeeltelijk terugverdient. Daarbij zal de renovatie het woongenot verbeteren. Maak het benodigde budget voor de verbouwing sneller vrij, door te besparen op de maandlasten. Het contract voor je energie vergelijken is hierbij een van de mogelijkheden. Zeker in een tijd waarin de energieprijzen flink fluctueren. In dit artikel lees je er meer over. 

Tools om makkelijk energieprijzen te vergelijken 
De energieprijzen vergelijken bij verschillende leveranciers doe je eenvoudig met een online tool. Op basis van je postcode, het type energie (gas en elektra) wat je nodig hebt en je verwachte verbruik op jaarbasis bepaalt zo’n tool welke leverancier het beste aanbod doet. Je kunt vaak direct overstappen. Het verzekert je van de mogelijkheid te profiteren van het gunstige tarief, wat je binnen de online tool is aangeboden. 

Tip: pas in de huidige tijd op met het afsluiten van langlopende energiecontracten. De verwachting is dat de energietarieven in de komende maanden zullen fluctueren. Mogelijk betaal je hierdoor langdurig te veel voor je energie. 

Vergelijk de kosten van vakmensen voor je renovatie 
Niet alleen het vergelijken van de energieprijzen is interessant om geld over te houden. Kijk ook naar de tarieven van verschillende vakmensen voor de uitvoering van de renovatie in huis. Op deze website bieden we je de mogelijkheid. Plaats een opdracht als opdrachtgever en kijk vervolgens welke partijen hierop reageren. Op basis van de aangeboden offertes kun je de meest voordelige keuze maken. Houd er rekening mee dat de goedkoopste optie in het geval van vakmensen niet altijd de beste is. Kijk bijvoorbeeld ook naar de recensies die andere opdrachtgevers over een vakman hebben achtergelaten. 

Verzekeringen vergelijken met een online tool 
Een derde optie om kosten te besparen: het vergelijken van verzekeringen. Er zijn verschillende verzekeringen die online vergeleken kunnen worden met een vergelijkbare tool, als de tool die je voor het vergelijken van energieleveranciers gebruikt. Heb je nog steeds de meest voordelige brandverzekering? Hoe zit het met je autoverzekering? Is het afsluiten van een aanvullende verzekering noodzakelijk bij het huidige gebruik van het voertuig? Door de aanvullende verzekering stop te zetten bespaar je direct.  

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips