Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Badkamerverlichting: belangrijker voor je welzijn dan je denkt

Badkamerverlichting: belangrijker voor je welzijn dan je denkt

De lampen in je badkamer verlichten niet alleen de ruimte. Ze kunnen ook helpen om jou en je kindje rustig over te laten schakelen van de dag naar de nacht. Net zo goed kunnen ze helpen om je 's morgens goed wakker te maken als je drukke dag als moeder weer begint. Dit zijn twee redenen om niet te bezuinigen op goede badkamerverlichting:

 

1.Goed slapen

Voor zowel jou als je kindje is de badkamer een plek waar je bent vlak nadat je bent opgestaan. Dan ben je meestal nog niet helemaal wakker. Net zo goed is de badkamer een plek waar je gebruik van maakt vlak voordat je naar bed gaat. Ook dan kun je slaperig zijn.

Dat vraagt specifieke verlichting in deze ruimte. Om een rustige overgang te kunnen maken naar de nacht, is het belangrijk dat de badkamer niet te fel verlicht is. Daar word je namelijk wakker van, terwijl het zowel voor jou als moeder als voor je kindje belangrijk is dat jullie goed slapen. Daarvoor heb je ’s avonds schemerig licht nodig. Je lichaam maakt onder invloed van zacht avondlicht namelijk het slaaphormoon melatonine aan.

Het is mooi als het licht in de badkamer bij dat natuurlijke dag- en nachtritme aansluit. Dat kan met zachte verlichting of dimmers van Lampdirect. Voor het douchen, tandenpoetsen, een babybadje en het verwijderen van make-up kun je daar meestal mee volstaan.

 

2.Ontspannen start van de dag

Wanneer je ’s ochtends aan het haasten bent om je kindje op tijd naar de opvang te brengen en zelf naar het werk te gaan, kan slechte verlichting in de badkamer voor stress zorgen. Je kunt dan immers niet goed zien wat je doet en daardoor duurt alles langer. Of het nu gaat om het weghalen van een paar haartjes op je gezicht of het aanbrengen van make-up.

Helder licht in de badkamer is dus belangrijk voor een ontspannen start van de dag. Ook hier kunnen dimmers weer behulpzaam zijn. Je kunt het licht dan zo hoog draaien als nodig is om goed te kunnen zien wat je doet. Begin je de dag ontspannen, dan werkt dat door in de uren erna en dat heeft een positieve invloed op het welzijn van jou en je kind.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips