Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

Alles begint bij de basis

Wanneer je een nieuw huis hebt laten bouwen of je gaat verhuizen naar een andere woning, mag je dit pand weer helemaal opnieuw inrichten. Je nieuwe huis is misschien kleiner of juist groter dan het vorige. Opnieuw inrichten is leuk om te doen maar hoe kan je dit nou het beste aanpakken?

Je nieuwe huis inrichten

Wanneer je gaat verhuizen weet je dat je een behoorlijke klus te wachten staat. Eerst moet alles worden ingepakt, ingeladen, weer uitgeladen en dan uiteindelijk op zijn plek te worden gezet. Hier gaat vanzelfsprekend flink wat tijd inzitten.

De kans is groot dat er in je nieuwe huis nog geklust moet worden. Het is verstandig om deze klussen eerst aan te pakken voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen. Je zit natuurlijk niet te wachten op stof en rommel terwijl je je huis net netjes hebt ingericht.

Het beste moment om te schilderen of te stucen is wanneer je huis nog helemaal leeg is. Er is dan geen kans dat er verf op je nieuwe vloer of op je meubels terecht komt. Na het verven is het tijd om de vloer te leggen.

Waarschijnlijk zijn de ramen in je nieuwe huis niet van hetzelfde formaat als die in je oude woning. Tijd voor nieuwe raamdecoratie! Hier kan je alle kanten mee op dus oriënteer je vooraf goed op de mogelijkheden en kijk naar wat het beste past bij je huis.

Er bestaat een grote kans dat je veel van je meubels meeneemt naar je nieuwe huis. Is je nieuwe huis groter dan het vorige of wil je gewoon eens wat nieuws dan is het tijd om nieuwe meubels aan te schaffen.

Mocht het zo zijn dat je nog aanpassingen wilt doen aan je trap, dan is het beste moment hiervoor om hier pas aan te beginnen wanneer je al je grote meubels op hun plek hebt staan. Het laatste wat je wilt is beschadigingen aan je trap door het sjouwen van zware meubels.

Wanneer je verhuist is het tijd om eens goed naar je verlichting te kijken. Een staande lamp die vroeger perfect op zijn plek stond kan in je nieuwe huis totaal uit de toon vallen. Gebruik de staande lamp desnoods tijdelijk zodat je op je gemak naar nieuwe verlichting kunt zoeken.

Als laatste wordt het tijd om je nieuwe huis gezellig te maken met leuke details. Denk aan kleden op de vloer, schilderijen, planten, mooie kussens op de nieuwe bank en wandplankjes met fotolijstjes of andere decoratie. Zo wordt jouw nieuwe huis helemaal je eigen plek!

Een nieuwe kledingkast

Wanneer je gaat verhuizen betekent dit ook dat je je kledingkast waarschijnlijk opnieuw gaat inrichten. Bekijk voordat je alles zomaar terug hangt of je de kledingstukken ook allemaal wilt bewaren. Draag je het niet meer? Maak er een ander blij mee.

Je zal al snel tot de conclusie komen dat er een aantal dingen eigenlijk nooit meer uit de kast komen omdat ze niet meer passen of versleten zijn. Dit is zeker het geval wanneer je naar je bh's kijkt. Er zullen er een aantal zijn die niet meer goed passen.

In dat geval is het verstandig om ze weg te gooien. Ze ondersteunen niet meer goed genoeg en dat is niet goed voor je borsten. Ze kunnen hierdoor namelijk gaan hangen. Koop liever een goede nieuwe sport bh. Zeker wanneer je gaat sporten past deze prima in combinatie met een sportlegging.

Kom je tot de conclusie dat je bh's allemaal te klein zijn geworden omdat je voller bent geworden of je borsten zijn gegroeid? Zorg dan dat je ze voldoende ondersteunt met een grote maten bh. 

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips