Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

7 tips om je tuin op te fleuren

7 tips om je tuin op te fleuren 

Heb je net een nieuw huis gebouwd? De kans is groot dat de tuin dan nog wel wat mooier gemaakt kan worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van allerlei adviezen en trends. In dit artikel benoemen we in ieder geval de beste tips voor het opfleuren van je tuin! 

 

Ga verticaal

Maximaliseer je kweekruimte met verticale plantenzakken die je aan je schutting van hout kunt hangen. Vul ze met kleurrijke bloemen om verticale oppervlakken op te fleuren of om salades en bladkruiden, zoals basilicum en peterselie, in te laten groeien. Je kunt eetbare bloemen zoals Oost-Indische kers of altviolen toevoegen om je salades en je achtertuin op te fleuren.

 

Gebruik de beste potmix

Maak het verzorgen van containerplanten veel eenvoudiger door een premium potmix te kiezen die goed doorlatend is met langdurige voedingsstoffen. Zoek potgrond met veenmos, pijnboomschors en perliet of vermiculiet. Het is een onderhoudsvriendelijke manier om de beste displays ooit te krijgen.

 

Zit ongedierte dwars

Tuinstof of netten zijn een traditionele, onfeilbare manier om te voorkomen dat hongerige wilde dieren in de achtertuin zich tegoed doen aan je producten van eigen bodem. Een paar slimme hulpmiddelen hiervoor zijn vouwtenten en eenvoudige hoezen die zijn ontworpen om verhoogde groentebedden te beschermen. En introduceer natuurlijke, niet-invasieve roofdieren zoals lieveheersbeestjes in de tuin. Lieveheersbeestjes verslinden namelijk enorme hoeveelheden vervelende bladluizen.

 

Plant langdurige bloemen

Tuinders hebben nieuwe soorten geproduceerd die langer bloeien. Denk aan uitwaaierende hortensia's, makkelijk te verzorgen lavendel en de veelzijdige, probleemloze roos Oso Easy Double Red van Proven Winners, die doorlopend bloeit van de vroege tot de late zomer. Er zijn echter meer opties als je langdurige bloemen wilt planten om je tuin op te fleuren! 

 

Maak een bankje

Natuurlijk wil je in je tuin kunnen zitten. Je kunt ervoor kiezen om een loungeset aan te schaffen. Het is echter leuker om zelf een bankje te maken dat perfect past bij de rest van je tuin. Over het algemeen doe je er goed aan om hiervoor gebruik te maken van Douglas hout. Klik hier om planken van dit materiaal te kopen voor het DIY bankje! 

 

Investeer in kwalitatieve tools

Introduceer een wiedvork met lange steel in je tuingereedschap; je knieën en rug zullen je dankbaar zijn. Het is de moeite waard om te onderzoeken welke nieuwe toolontwerpen beschikbaar zijn. Veel zijn gemaakt om de belasting van de gewrichten te verminderen en het grijpen te vergemakkelijken, zodat je comfortabel kunt tuinieren. Maar als je slechts in één tuingereedschap investeert, maak er dan een goed gemaakte schaar van. Ze maken het verschil bij je dagelijkse snoeiwerkzaamheden.

 

Vermeerder de planten

Beheers de kunst van het vermeerderen en binnenkort staat je tuin vol met biologisch geteelde planten. Begin met het zaaien van de zaden van je favoriete bloemen. Als ze eenmaal hebben gebloeid, laat je een paar planten zaad krijgen. Wees voorbereid op enkele verrassingen als het hybriden zijn, die niet altijd uit zaden komen. Oogst en bewaar de zaden zodat ze klaar zijn om het volgende jaar te planten. 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips