Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

7 redenen om voor een gietvloer te kiezen

Welke vloer wil ik voor mijn nieuwe woning? Dat is een belangrijke overweging die je moet maken wanneer je koophuis of nieuwbouw huis gereed is. Vooral wanneer je met de aankleding bezig gaat is dit een van de eerste knopen die je moet doorhakken, want de vloer wordt beschouwd als de basis van je interieur. Dan is het heel slim om te kiezen voor de veelzijdigheid en de voordelen van een mooie gietvloer. 

Sfeer en uitstraling van een gietvloer

Het maakt namelijk niet uit of jouw voorkeur uitgaat naar een landelijke, klassieke, Scandinavische of industriële inrichting; de gietvloer sluit letterlijk en figuurlijk naadloos aan bij iedere stijl. Door deze strakke look past een gietvloer perfect in een modern interieur. Maar omdat je voor je gietvloer kunt kiezen uit een enorm kleurenpalet kun je hem makkelijk een warme en natuurlijke of juist extra stoere uitstraling geven. Deze veelzijdige vloer is daarmee ook geschikt voor elke ruimte, of hij nu een knusse sfeer moet creëren in de woonkamer of een rustgevende ambiance in de slaapkamer. En doordat hij ook nog eens waterdicht is kan je de vloer gewoon doortrekken naar de badkamer. 

Het schoonmaken van een gietvloer is een eitje

Een huis hoort geen museum te zijn, er moet geleefd worden! Vooral wanneer je een huis deelt met (kleine) kinderen betekent dit dat de vloer met regelmaat vies zal worden en tegen een stootje moet kunnen. Gietvloeren staan er om bekend dat je ze ontzettend makkelijk schoon kunt maken. Zit je kind in die fase dat de inhoud van zijn bordje vaker op de grond dan in de mond terecht komt, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over je vloer. Want met een vochtig doekje kun je deze in één veeg weer reinigen. Haal je verder wekelijks een stofzuiger en dweil over de vloer dan ligt hij er weer piekfijn bij.

Een gietvloer is een duurzame keuze

We hoeven er niet omheen te draaien, aan een goede gietvloer hangt een prijskaartje. Maar wanneer je het vergelijkt met andere vloeren is de gietvloer prijs op de lange termijn juist een zeer voordelige. Dit heeft alles te maken met de lange levensduur van de gietvloer. Waar een laminaatvloer ergens tussen de zes tot vijfentwintig jaar meegaat afhankelijk van de dikte, en een PVC vloer vijftien tot vijfentwintig, kun je op jouw gietvloer lopen totdat je er letterlijk bij neervalt. Een echte houten vloer gaat dan wel een jaar of veertig, vijftig mee, maar daar heb je weer veel meer onderhoud aan en op een gegeven moment moet je hem wel vervangen. Een gietvloer daarentegen is praktisch onderhoudsvrij. Wil je zo lang mogelijk genieten van een perfecte gietvloer dan is het wel slim om hem goed te beschermen, bijvoorbeeld door gemorste dranken direct op te dweilen en vilt onder schuivende meubels te plaatsen. 

Een gietvloer dempt geluid én is waterdicht

Er is niets vervelender dan op je tenen lopen in je eigen huis, omdat je bang bent dat iemand last heeft van geluidsoverlast, of dat nou de onderburen zijn of je eigen gezinsleden. De gietvloer is niet alleen een echte eyecatcher in je huis, maar ook een genot voor het oor, omdat het een geluiddempende vloer is. Ideaal wanneer je in een flat of appartementencomplex woont en je buren graag te vriend wilt houden. Doordat de vloer waterdicht is kun je elke ruimte ‘soundproof’ maken, inclusief de badkamer en het toilet. 

Een gietvloer is lekker warm

Koukleumen opgelet! Die extra dikke huissokken kunnen de kast weer in als je kiest voor een gietvloer in je woning. Want doordat een gietvloer vrij dun is, afhankelijk van de soort gietvloer zijn ze tussen de twee en tien millimeter, zijn het ideale vloeren om te combineren met een fijne vloerverwarming. En doordat de vloer dun is blijft hij lekker warm. Bijkomend voordeel is dat je gelijk van lelijke radiatoren af bent.  

Een gietvloer is eenvoudig te plaatsen

Hoewel het wel een geduld klusje is omdat een gietvloer uit meerdere lagen bestaat die eerst moeten drogen voor de volgende laag eroverheen kan, is het plaatsen van een gietvloer vrij eenvoudig. Dat komt omdat de gietvloer vaak gewoon op de bestaande (onder)vloer gegoten kan worden. Ook zijn gietvloeren dun waardoor je weinig tot geen aanpassingen hoeft te doen aan je woning. Je kunt een gietvloer zelf gieten, maar je kunt er ook voor kiezen dit aan vakmensen over te laten.

Een gietvloer is een goede investering

Wanneer je op zoek bent naar een echte blikvanger in je interieur, niet van eindeloos schrobben houdt en een vloer wilt waar je de rest van je leven mee vooruit kunt, dan is een gietvloer de vloer voor jou. Zoals bij veel dingen geldt ook hier dat goedkoop duurkoop is. Als je een vloer wilt die eindeloos meegaat zonder te slijten dan is een gietvloer van goede kwaliteit een uitstekende investering, waar je nog lang de vruchten van plukt.

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips