Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

6 tips voor de perfecte boho kinderkamer

Is de kamer van je kids toe aan vernieuwing? Misschien zijn ze wel uit hun babykamertje gegroeid, of misschien is het gewoon tijd voor iets nieuw. In een kinderkamer kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Als je op zoek bent naar een speelse en unieke stijl, dan is de bohemian (boho) stijl perfect voor een kinderkamer. Hier zijn zes tips om een betoverende boho kinderkamer te creëren waar je kleintje zich helemaal thuis voelt.

Kleurrijke en eclectische mix

Begin met een kleurenpalet te kiezen dat levendig en speels is. Boho draait om vrijheid en eclectische mixen, dus aarzel zeker niet om verschillende kleuren te gebruiken. Denk maar aan aardetinten zoals terracotta, blauw, mosterdgeel en zachte roze tinten. Mix verschillende prints en patronen, zoals strepen, bloemen en geometrische vormen. 

Opvallende texturen

Zorg voor een vleugje luxe en comfort door met verschillende texturen te spelen. Denk maar aan zachte kussens, gebreide dekens, en fluffy tapijten. Die tillen je kinderkamer meteen naar een hoger niveau en bovendien past zo’n fluffy tapijt perfect bij parketvloeren. Bij boho draait alles ook om natuurlijke materialen, dus ook linnen gordijnen, macramé wanddecoraties en bamboe meubels zijn een prima keuze. Door creatief te zijn met texturen en materialen geef je meer diepte aan de kamer en creëer je meteen een gezellige sfeer waar je kleintje graag zal vertoeven.

Creatieve wanddecoratie

Maak van de muren een kunstwerk op zichzelf. Hang bijvoorbeeld macramé wandtapijten op, plaats drijfhouten planken voor decoratieve items of laat je helemaal gaan met een muurschildering met boho-motieven zoals veren, dromenvangers of mandala's. Je kan ook een krijtmuur voorzien waarop je kinderen zelf kunnen tekenen en schrijven. 

De juiste vloeren

In een kinderkamer wordt veel gespeeld en gelopen (of gekropen), en dus is het ook belangrijk om even stil te staan bij het kiezen van de juiste vloeren. Die moeten niet alleen mooi zijn, maar ook bestand tegen krassen en vlekken. Click vinyl tegels bijvoorbeeld, zijn ideaal voor een kinderkamer vanwege hun duurzaamheid, eenvoudige installatie en onderhoudsgemak. Kies voor een lichte, beige kleur die mooi past bij de rest van de boho stijl. Een visgraatmotief staat ook altijd erg leuk. 

 

Kies voor vintage

Snuffel door vintage winkels of rommelmarkten voor unieke decoratie die de kinderkamer helemaal afmaken. Een oude houten kist kan dienen als speelgoedkist en vintage koffers kunnen gebruikt worden als decoratieve opbergoplossingen. Kies ook een mooie antieke spiegel, kandelaars of beeldjes, voor een vleugje geschiedenis en eigenzinnigheid. Vintage decoratie past perfect bij de boho-charme en maakt de kinderkamer extra speciaal.

Comfortabele leeshoek

Creëer een gezellige leeshoek waar je samen met je kleintje boeken kan lezen. Leg een paar zachte boho-stijl kussens op de grond en voeg een paar dekens toe. Een laag tafeltje met wat kaarsen en decoratieve items maakt de leeshoek compleet. Deze knusse hoek is bovendien niet alleen leuk om in te lezen, maar ook om te ontspannen, te tekenen of andere spelletjes aan te spelen. 

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips