Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

6 essentials voor je slaapkamer

6 essentials voor je slaapkamer

Verhuis je naar je eigen plek? Je eigen appartement of huis krijgen is zowel opwindend als verwarrend. Voor het eerst mag je het hele huis inrichten. Het kan overweldigend zijn gezien de hoeveelheid meubels die je moet kopen. Bovendien leg je ze neer in je nieuwe ruimte. Voordat je verdwaalt in de puzzel, hebben we een lijst met slaapkamerbenodigdheden om je op weg te helpen. Het bed en alles dat hierbij hoort, hebben we achterwege gelaten, iedereen weet dat dit essentials zijn!

Gesponsord artikeld

Nachtkastje 

Nachtkastjes hebben decoratieve en nuttige elementen. Het doel is om je nachtcrème, boek, slaapmasker en andere benodigdheden voor het slapengaan op te bergen om ze binnen handbereik te houden terwijl je je voorbereidt op je nachtrust. Je kunt ze ook versieren met dingen als een wekkerradio, een tafellamp, een mooi dienblad en zelfs mooie boeken.

Spiegel

Spiegels zijn essentiële slaapkamerbenodigdheden die je zorgvuldig moet kiezen om je kamer te accentueren en diepte te geven. Zorg voor minstens twee spiegels in de slaapkamer, een passpiegel en een kleine spiegel voor je dressoir. De grotere spiegel, wanneer deze direct in je gang of tegenover de deuropening wordt geplaatst, verlengt de kamer. Terwijl de kleinere een brandpunt creëert. Afgezien van het gebruikelijke doel om je voor te bereiden op de komende dag.

Dressoir

Een enorme aankoop die een must is voor de slaapkamerbenodigdheden, is een dressoir. Wanneer je een nieuw dressoir krijgt, moet je rekening houden met de grootte van je kamer, de kwaliteit en de kosten. Het kiezen van een kwalitatief en klassiek dressoir zal een statement in de kamer creëren. Houd ook rekening met het thema van de kamer waar je voor gaat, zodat het past bij de rest van het meubilair. 

Mobiele airco

Onze zomers worden alsmaar warmer en dat is geen pretje, vooral als je probeert te slapen in een slaapkamer die veel te warm is. Om dan toch nog een goede nachtrust te kunnen ervaren, is het een goed idee om een mobiele airco 12000 BTU aan te schaffen. Met dit apparaat kun je je slaapkamer optimaal koelen zodat je toch nog kunt heerlijk kunt slapen in je bed, wat natuurlijk ook een essential is voor in deze ruimte. 

Vloerkleed

Het luxe gevoel van een pluizig vloerkleed onder je voeten vanaf het moment dat je wakker wordt, maakt het vloerkleed onmisbaar in de slaapkamer. Het kiezen van het juiste type vloerkleed kan de sfeer in de kamer veranderen. Bij het vinden van het perfecte vloerkleed dat past bij het thema waar je voor gaat, moet je rekening houden met de maat, kleur, textuur en ontwerp. Kleinere vloerkleden zijn bedoeld voor decoratieve doeleinden om een bepaald gebied te accentueren. Grotere die de hele verdieping beslaan, bieden comfort en luxe aan de kamer. 

Kast

Een slaapkamer is nooit compleet zonder een kast. Omdat het een enorm meubelstuk is, moet je de juiste maat en het juiste ontwerp kiezen om het te verbinden met de rest van de kamer. Zoek een plek waar je voldoende bewegingsruimte hebt en kies je kleding zonder het algehele ontwerp op te offeren.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips