Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

5 tips voor het kopen van een eetkamertafel

5 tips voor het kopen van een eetkamertafel 

Elke kamer zou een centraal punt moeten hebben, en eetkamertafels zijn absoluut het decor in je eetkamer. Als je nieuwe eetkamermeubels nodig hebt, is er geen tekort aan stijlen en ontwerpen om uit te kiezen als het om deze belangrijke ruimte gaat. Voordat je beslist welke tafel je gaat kopen op de site van woonwinkel Woonsquare, lees je verder voor een lijst met vijf belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van je volgende eetkamertafel.

 

Vorm 

Eetkamertafels zijn er meestal in ronde, vierkante of rechthoekige vormen. De vorm bepaalt vaak hoe je tafel eruitziet, maar het speelt ook een rol bij hoe goed hij in je eetkamer past. Ronde tafels zijn ideaal voor kleinere ruimtes en intieme gesprekken, terwijl een vierkante tafel prachtig staat in een woonkeuken. Rechthoekige tafels bieden meestal plaats aan de meeste mensen en hebben een klassieke, elegante uitstraling. Bepaal zelf welke vorm het meest geschikt is voor je eetkamer. 

 

Stijl

Je huis is een directe weerspiegeling van je eigen persoonlijke smaak, en eetkamertafels kunnen je helpen een samenhangend thema te creëren. Denk na over de stijl van de tafels waar je de voorkeur aan geeft, of ze nu modern en strak of klassiek en traditioneel zijn. Materiaal, vorm en afwerking of kleur zijn slechts enkele van de dingen die samenkomen om een ​​bepaalde stijl te creëren. 

 

Stoelen

Als je al een set eetkamerstoelen hebt, wil je misschien een nieuwe bijpassende tafel uitkiezen. Als alternatief maken complete eetsets het gemakkelijk om alles in één keer te krijgen voor een samenhangende look. Een andere trend in de inrichting van een eetkamer is om een ​​tafel te kiezen die contrasteert met je eetkamerstoelen. Dit kan een gedurfde, dramatische component aan de kamer toevoegen en geeft de ruimte veel visuele impact. Probeer het bij een tafel en stoelen in een neutrale of gedempte kleurstelling te houden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over iets dat botst of er te druk uitziet in deze ruimte.

 

Grootte

Als je een groot gezin hebt of graag entertaint, heb je misschien een vrij grote eettafel nodig. Als je eetruimte niet uitzonderlijk groot is, zijn er uitschuifbare tafels beschikbaar. De meeste uitschuifbare tafels hebben een blad in het midden of aan elk uiteinde dat je naar buiten kunt uitschuiven om meer oppervlakte te creëren. Kijk naar de afmetingen van de tafel en ontdek hoeveel mensen er aan kunnen zitten als hij op zijn "normale" en volledig uitgeschoven maat is. Zo krijg je een beter beeld van hoeveel mensen comfortabel aan tafel kunnen zitten. 

 

Materiaal

Het materiaal van je nieuwe tafel is belangrijk in termen van esthetiek en duurzaamheid. De meeste eettafels zijn gemaakt van hout, maar sommige kunnen ook extra accenten hebben, zoals een stenen blad of metalen versieringen. Eettafels met een glazen blad zien er modern uit en zijn zeer eenvoudig schoon te maken. Overweeg alle manieren waarop je je eettafel kunt gebruiken en kies de materialen op het gebied van onderhoud, reiniging, duurzaamheid en hoe de tafel er in het algemeen uit zal zien. 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips