Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

5 tips voor het kopen van de juiste ladder

5 tips voor het kopen van de juiste ladder
 

Wanneer je ladders koopt, moet je weten dat je ze voor al je meest voorkomende klussen in huis kunt gebruiken. Dus het kiezen van de juiste ladder voor de klus is belangrijk, ook als je een woning gaat bouwen. Hier zijn daarom vijf professionele tips die je kunt gebruiken wanneer je doel een ladder kopen is die je kunt gebruiken bij de constructie van je nieuwe huis. 

GESPONSORD ARTIKEL

Materiaal

Ladders zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder glasvezel, aluminium, hout en meer. Het juiste type ladder voor de klus moet van het juiste materiaal zijn gemaakt. Je wilt er immers zeker van zijn dat je het beste type materiaal kiest voor je behoeften of je hebt misschien een ladder die niet ideaal is voor de klus. Dit doe je door de materialen met elkaar te vergelijken. Op basis hiervan kun je een keuze maken voor de juiste ladder voor je klus! 

Type

Wanneer je ladders gaat kopen, moet je kijken naar het type en hoe het bij het werk past. Er zijn verschillende hoofdtypen ladders, waaronder:

  • Verlengladders
  • Trapladders, denk aan een keukentrap bijvoorbeeld
  • Multifunctionele ladders
  • Telescopische ladders
  • En meer!

Het type ladder dat je voor de klus nodig heeft, kan per klus verschillen. Afhankelijk van je behoeften, moet je mogelijk ladders in meerdere soorten kopen. Sommige ladders kunnen echter voor meerdere soorten klussen werken bij de bouw van je woning, wat ook voor steigers kan gelden. 

Accessoires

Wanneer je ladders koopt voor je behoeften, wil je ladders aanschaffen die met de juiste accessoires kunnen worden gebruikt. Of je nu een stabilisator nodig hebt om de ladder te ondersteunen, een levellerset of een ladderkrik, je wilt er zeker van zijn dat je de accessoires in overweging neemt die bij je ladder passen. Sommige exemplaren werken namelijk niet met sommige ladderaccessoires. Kijk naar de accessoires die je kunt gebruiken om je werk gemakkelijker te maken en denk na over het type ladder dat het beste past bij die accessoires.

Sterkte en duurzaamheid

De hoeveelheid gewicht die een ladder kan dragen, zal je helpen beslissen of deze ideaal is voor het werk of niet. Sommige ladders ondersteunen slechts zo’n 100 kilogram, terwijl andere maar liefst rond de 170 kilogram of zelfs nog meer ondersteunen. Zorg ervoor dat je de ladder kiest met het juiste draagvermogen voor je specifieke behoeften.

Vervoer

Misschien ben je een klusjesman en heb je een ladder nodig, maar heb je niet veel ruimte om deze op te bergen en te vervoeren. Het is daarom van belang om een ladder aan te schaffen die je gemakkelijk kunt vervoeren. Wanneer je ladders koopt, ongeacht de klus, moet je deze immers van en naar de bouwplaats kunnen krijgen. Houd hier rekening mee als je een aankoop gaat doen! 

Gebruik dus deze vijf tips wanneer je van plan bent om binnenkort een ladder te kopen die je gaat gebruiken bij het bouwen van je huis. Zorg er absoluut voor dat je ladders koopt waarop je kunt vertrouwen om je te helpen de klus te klaren.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips