Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

4 voordelen van een gratis schatting

Wanneer je je huis gaat verkopen, ga dan niet roekeloos te werk. Het is een belangrijke beslissing die om veel geld draait. Als je weet dat er heel wat mogelijkheden zijn op het vlak van een gratis schatting van een huis, dan zou het zonde zijn om deze kans te laten liggen. Je wil immers je woning toch tegen een correcte waarde verkopen? Wij geven je in dit artikel alvast 4 voordelen mee van een gratis schatting van een huis.

Voordeel 1 l Het maakt de keuze tussen verkopen of verbouwen gemakkelijker

Vaak twijfelen mensen die hun huis verkopen tussen verbouwen of effectief verkopen. Een gratis schatting van je huis maakt meteen duidelijk wat het meest interessant is. Zo kan je weloverwogen een keuze maken, want er kunnen uiteraard gegronde redenen zijn om toch effectief voor een andere woning te gaan.

Voordeel 2 l Kies je voor een makelaar voor de gratis schatting van je huis, dan haal je heel wat knowhow in huis

Professionele makelaars zijn dag in, dag uit met vastgoed en schattingen van huizen bezig. Heel wat vastgoedmakelaars zijn ook bereid gratis je huis te schatten. Zij beschouwen dit als een prospectietool om nieuwe panden in portefeuille te krijgen. Een professionele makelaar met kennis van de buurt en regio houdt met heel wat parameters rekening bij het bepalen van de verkoopprijs van je woning. Bij de ene makelaar krijg je een stevig uitgewerkt document, terwijl dit bij een andere makelaar beperkt blijft tot een advies verkoopprijs.

Weet dat je van een gratis schatting van een huis door een makelaar, best van op aan kunt. Zij hebben meestal geen enkel voordeel bij een onrealistische waardebepaling. Een vastgoedexpert wil je woning snel en tegen een correcte prijs verkopen en een bewuste foute inschatting helpt daar niet echt bij.

Voordeel 3 l Vaak nog bijkomend advies

Laat je je gratis schatting van je huis door een professional uitvoeren, dan krijg je er vaak nog heel wat waardevol advies bovenop. Heel wat makelaars kunnen tips & tricks geven of kleine ingrepen die de waarde van je woning nog wat optrekken. Weet dat een gratis schatting in principe altijd vrijblijvend is, maar het spreekt voor zich dat een vastgoedmakelaar er op rekent dat hij/zij het pand mag op de markt brengen. Wees hier dan ook duidelijk over.

Voordeel 4 l Uitleg en ondersteuning van het schattingsverslag

Een schattingsverslag van om en bij de 20 pagina’s mag rekenen bij een schatting van een huis. Niet iedereen kan dit makkelijk interpreteren. Een goede makelaar zal er dan ook altijd een woordje uitleg over geven.

Geen nadelen aan een gratis schatting van je huis

Het is wel duidelijk, wij zien geen nadelen aan een gratis schatting. Je neemt geen enkel risico en krijgt veel meer inzicht in een correcte prijszetting van je woning. Wij raden je dan ook aan om op zoek te gaan naar een regionale makelaar die met een gratis schatting werkt. Schep geen valse verwachtingen, maar communiceer open en eerlijk, dat weten de meeste makelaars ongetwijfeld te waarderen.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips