Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

4 redenen waarom je moet kiezen voor een elektrische open haard

4 redenen waarom je moet kiezen voor een elektrische open haard


Ben je opgegroeid met een haard in huis? Dan is de kans groot dat dit een gas- of houthaard is geweest. Maar de tijden zijn veranderd, en elektrische haarden worden nu steeds populairder. In dit artikel vertellen we je waarom het kiezen voor een elektrische open haard een goed idee is.


1. Eenvoudig te installeren en goed voor het milieu


Er zijn veel voordelen te benoemen als het gaat om elektrische haarden. Eén daarvan is dat ze veel eenvoudiger te installeren zijn dan houtkachels of gashaarden. Je hebt alleen een stopcontact nodig, en je kunt genieten van de sfeer van een elektrische haard. Er is dus geen rookkanaal nodig. Een ander voordeel is dat elektrische haarden geen rook of dampen produceren, waardoor ze veel beter zijn voor het milieu dan bijvoorbeeld een houtkachel.


2. Extra sfeer in huis


Een ander groot voordeel van elektrische haarden, is dat ze een warme en uitnodigende sfeer creëren in je huis. Dus of je nu thuis een romantische avond wilt of gasten ontvangt: een elektrische haard is zeker sfeerbepalend. En omdat een elektrische haard vaak alleen als bijverwarming wordt gebruikt, kun je in bijna alle seizoenen genieten van deze extra sfeer.


3. Kosteneffectief


Hoewel de prijzen voor elektra op dit moment stijgen, is het nog steeds een redelijk voordelige optie. Want niet alleen elektra wordt duurder. Ook de prijs van hout stijgt op dit moment hard en de gasprijs is ook flink gestegen.


4. Geschikt voor ieder interieur


Omdat elektrische haarden er in alle soorten en maten zijn, passen ze in ieder interieur. Of je nu een vrijstaande haard wilt, een inzethaard voor je bestaande open haard of een inbouwmodel, er is zeker een optie die aan je wensen voldoet. Je kunt het dan ook direct combineren met een mooi tv-meubel of verwerk de elektrische haard in een tv-wand.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips