Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

3x geschikte raambekleding voor een dakkapel

3x geschikte raambekleding voor een dakkapel

 

Dakkapellen zijn momenteel erg gewild. Logisch! Een dakkapel werkt namelijk zowel letterlijk als figuurlijk verruimend. Letterlijk, omdat je er staruimte mee creëert op een plek waar je voorheen alleen gebukt kon verkeren. En figuurlijk omdat al dat extra daglicht een ruimte optisch vergroot. Hoewel een dakkapel vele voordelen kent, kleeft er ook een nadeel aan deze populaire bouwconstructie: Het vinden van geschikte raambekleding is een uitdaging. Dakkapellen zijn immers meestal van kunststof, waar je niet in mag boren en schroeven. Ook is er vaak geen montageruimte boven en naast de ramen. Geen zorgen! Gelukkig bestaan er drie goede oplossingen voor dit ‘probleem’! 

 

1. Plisségordijnen

Om te beginnen zijn plisségordijnen erg geschikt voor dakkapellen. Allereerst heeft dit type raambekleding een zeer geringe pakketdikte. Dat wil zeggen dat plisségordijnen volledig geopend zeer weinig glas bedekken. Zo laat je lekker veel daglicht binnen! Bovendien bestaan er verschillende mogelijkheden om plisségordijnen schroefloos op het kozijn te monteren. Kies bijvoorbeeld voor het SmartFit systeem. Hierbij wordt het plisségordijn in een frame geplaatst. Deze wordt middels montageclips of magneetstrips geplaatst. Zonder boren en schroeven dus! Of kies voor klemsteunen: Het gordijn wordt dan als het ware om het raam heen geklemd. Dakkapellen bevinden zich vaak op zolders. Deze ruimte is vaak slecht geïsoleerd: Het wordt er snel warm en koud. Duo plisségordijnen zijn dan ideaal! De stilstaande lucht tussen de twee lagen stof heeft namelijk een isolerende werking.

 

2. Aluminium jaloezieën

Ook aluminium jaloezieën zijn een goede keuze voor dakkapellen. Zeker wanneer de dakkapel zich in een badkamer bevindt! Aluminium jaloezieën zijn namelijk erg goed tegen vocht en vuil bestand. Wel zo prettig in een vochtige ruimte! Dit type raambekleding biedt bovendien veel controle over privacy en lichtinval. Je kunt de lamellen immers zowel kantelen als op en neer bewegen. Evenals plisségordijnen hebben aluminum jaloezieën een smalle pakketdikte. Bovendien zijn ook aluminium jaloezieën verkrijgbaar in een SmartFit frame. Je hebt daarbij de keuze tussen 16 en 25 mm brede lamellen.

 

3. Rolgordijnen

Tot slot is ook het rolgordijn geschikt als dakkapel raambekleding. Ook dit type raambekleding is verkrijgbaar in een SmartFit uitvoering. Dankzij dit systeem hangt het rolgordijn nooit in de weg bij het openenen van de ramen. Het rolgordijn beweegt immers mee met het raam. Vanwege het eenvoudige ontwerp zijn rolgordijnen erg populair onder liefhebbers van minimalisme. Bovendien zijn rolgordijnen verkrijgbaar in vele kleuren. Zo is er voor ieder interieur een passend rolgordijn!

 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips