Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden.

3 redenen waarvoor jij thuis brandhout kan gebruiken

Vandaag geven we je wat extra informatie over brandhout, en waarom jij het ook moet aanschaffen bij je thuis. Brandhout zal ervoor zorgen dat je huis een stuk gezelliger wordt door deze 3 redenen. Lees je mee?

Hoe kom je aan brandhout?

Eerst en vooral kan je brandhout vinden in fysieke winkels. Zo zal er ongetwijfeld een houthandelaar in jouw buurt zijn met een kwaliteitsvolle stapel hout die jij kan aankopen. Je kan brandhout ook online aankopen. Net zoals in winkels kan je kiezen welk hout je wil en hoeveel. Vervolgens wordt het aan je deur geleverd. Tot slot is het ook mogelijk om je eigen brandhout te maken. Indien je goed overweg kan met een kliefbijl, en je vervolgens het hout droog kan leggen, is er niets dat je tegenhoudt om je eigen brandhout te maken.

Vuur stoken in de tuin

Wat is er beter dan tijdens de de koude wintermaanden een vuurtje aan te steken in je tuin? Uiteraard niet zomaar in je tuin, wel in een vuurkorf of vuurschaal. Brandhout is hier ideaal voor. Dit zorgt tijdens de koude niet enkel voor meer warmte, maar ook voor een sociale, gemoedelijke sfeer in je tuin. Bestel online dus brandhout in netten om zo voldoende brandhout te hebben om heel de avond een vuurtje in te stoken. Wie geen fan is van de normale vuurschaal, kan ook een design vuurschaal kopen om ook wat extra kunst te verwerken in je tuin. Heb je er al eentje in gedachten?

Verwarmen

Natuurlijk kan je brandhout ook gebruiken om je huis op te warmen. Met de gasprijzen van vandaag wordt dit zelfs aangeraden. Om je huis van warmte te voorzien met brandhout heb je eerst en vooral een goede houtkachel nodig. Een kwaliteitsvolle kachel zal voor een zo hoog mogelijk rendement zorgen. Dit wil zeggen dat de warmte nuttig wordt gebruikt, en niet verloren gaat. Het soort hout heeft hier ook  een invloed op. Zoek dus steeds naar hout dat kwaliteitsvol is, en lang brandt. Tot slot zorgt een kachel voor een aangename sfeer binnen het huis. De geur van verbrand hout, terwijl je een goed boek leest in de living, zalig! 

Brandhout muur

Al dit hout moet natuurlijk ergens opgeborgen worden. Een brandhout muur wordt tegenwoordig vaak gemaakt in de tuin. Dit is een overdekte wand waar je al je stukken brandhout in opstapelt. Zorg dus voor een geschikt afdak waar je hout onder ligt. Je kan zo’n muur zelf maken, of een frame online bestellen. Aan jou de keuze! Ook dit hoeft niet gewoon een muur te zijn, maar kan ook een vorm van kunst zijn in je tuin. We zijn alvast benieuwd naar je creatie!

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. 

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest

Onze gouden tips

De 10 gouden tips geven de consument raad  over hoe best tewerk wordt gegaan opdat  zijn bouw- of verbouwproject een succesverhaal kan worden, samen met de aannemer.

Onze 10 gouden tips