Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden

Sluiten

Je moet ook weten dat het Waalse Gewest sinds 2021 een systeem van lokale renovatieplatforms heeft opgezet, met als doel "proactief kandidaat-renovateurs te identificeren en hen te begeleiden tijdens het hele proces van woningrenovatie".

Deze burgerhulpplatforms zijn vooral gericht op woningen met een lage EPB (F of G) en huishoudens met een laag inkomen en verhuurders in precaire situaties. Dankzij deze platformen wordt de kandidaat-renovateur geholpen om de juiste aannemer te vinden en de goede opvolging van de werkzaamheden te garanderen en wordt hij in elke fase van zijn renovatie geïnformeerd, bijvoorbeeld om premies en belastingvoordelen te verkrijgen. 

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. We hebben ze mooi voor je opgelijst. Als je er nog andere zou vinden, geef ze dan zeker door aan ons.

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest