Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden

Sluiten
De renteloze leningen ("Rénopack" en "Rénoprêt")

De renteloze leningen ("Rénopack" en "Rénoprêt") zijn leningen om energiebesparende werken en renovatiewerken uit te voeren. Het gezin moet meer bepaald eigenaar zijn van een in Wallonië gelegen woning, die meer dan 15 jaar geleden werd gebouwd, mag een inkomensplafond niet overschrijden, moet aantonen dat het beschikt over voldoende terugbetalingscapaciteit en moet de werken laten uitvoeren door een aannemer.

Enkele voorbeelden van werkzaamheden die gefinancierd kunnen worden: elektrische installatie, vervanging van het dak en de ramen, isolatie van het dak, de muren en de vloeren, plaatsing van condensatieketels op aardgas, biomassaketels, warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en het uitvoeren van energieaudits.

Het Accesspack

Het Accesspack is een hypothecair krediet met vaste rentevoet (maximaal 30 jaar) die het mogelijk maakt om de aankoop, de bouw of de renovatie van een woning gelegen in Wallonië te financieren. Het gezin mag een inkomensplafond niet overschrijden, moet voldoende terugbetalingscapaciteit bewijzen en een woning kiezen met een marktwaarde van minder dan € 237.000 (€ 320.000 in een vastgoeddrukgebied).

 

Surf naar www.swcs.be

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. We hebben ze mooi voor je opgelijst. Als je er nog andere zou vinden, geef ze dan zeker door aan ons.

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest