Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden

Sluiten

De EPB-(energieprestatie en binnenklimaat)regelgeving zorgt ervoor dat gebouwen en woningen energiezuinig worden en hun CO2-uitstoot wordt verlaagd. De EPB-regelgeving geldt voor elk nieuw gebouw, maar ook voor bestaande gebouwen die verbouwd of uitgebreid worden (verbouwingen of renovaties die een stedenbouwkundige vergunning vereisen).

De EPB-regels stellen normen inzake isolatie, energieprestatie en binnenklimaat of ventilatie. Deze verplichtingen bestaan zowel in het Vlaams, Brussels als Waals Gewest. De energiedeskundige-verslaggever heeft dan ook wettelijk bepaalde opdrachten en verplichtingen.

De verslaggever stelt de startverklaring op. Na de werken stelt hij het verplicht EPB-verslag op dat hij overmaakt aan de bevoegde administraties van het Vlaams, Brussels of Waals Gewest.

De EPB-verslaggever wordt in opdracht van de bouwheer rechtstreeks of door de architect aangesteld. 

Over de EPB-regelgeving, de rol en de wettelijke opdrachten van de EPB-verslaggever, het EPB-certificaat, ... vindt u meer informatie en nuttige links op de websites van de 3 regio’s. Vlaanderen: www.wonenvlaanderen.be, www.epb-verslaggever.be, Brussel: www.curbain.be, www.ibgebim.be, www.bruxellesenvironnement.be, Wallonië: http://energie. wallonie.be.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. We hebben ze mooi voor je opgelijst. Als je er nog andere zou vinden, geef ze dan zeker door aan ons.

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest