Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden

Sluiten

Als u gaat bouwen of verbouwen, moet u als opdrachtgever of bouwheer beroep doen op verschillende partijen. Het bouwproces bestaat uit verschillende bouwpartners met elk hun wettelijke opdrachten, rechten en plichten en dus verantwoordelijkheden. Het is essentieel dat elke bouwer en verbouwer zich voorafgaandelijk zéér goed informeert over de verplichtingen en verantwoordelijkheden van elke bouwpartner. Zo kan de juiste keuze worden gemaakt die het best past bij de gestelde verwachtingen en het beschikbaar budget. Maar zo kunnen ook problemen worden vermeden en kosten bespaard. Alfabetisch vindt u hierna in het kort wie de belangrijkste bouwpartners zijn en wat zij voor u kunnen betekenen. Uiteraard met advies, tips en nuttige adressen.

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. We hebben ze mooi voor je opgelijst. Als je er nog andere zou vinden, geef ze dan zeker door aan ons.

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest