Sluiten

Totaalrenovatiebonus

Nederlands

De ‘Totaalrenovatiebonus’, ook wel de ‘BENO-pass’ genoemd. Dit is een bonus, een financieel extraatje dat u krijgt wanneer u minstens drie energie-investeringen binnen een periode van vijf jaar laat uitvoeren. Dat extraatje komt bovenop de bestaande energiepremies.

Voorbeeld: uw dak en muren zijn nog niet geïsoleerd. U kiest er daarom voor om in 2018 uw dak te laten isoleren, in het voorjaar van 2019 laat u uw spouwmuren isoleren en in het najaar laat u een zonneboiler plaatsen.

Als u deze werken laat uitvoeren door een aannemer, heeft u recht op energiepremies. Dakisolatie: 4 euro/m², spouwmuurisolatie in 2019: 5 euro/m² en voor de zonneboiler krijgt u 550 euro/m². En daarbovenop de Totaalrenovatiebonus: 1250 euro omdat u drie maatregelen binnen de vijf jaar liet uitvoeren. Laat u binnen dezelfde vijf jaar ook nog een ventilatiesysteem plaatsen krijgt u er nog eens 500 euro bij en daarna voor elke maatregel 1000 euro. Dat kan, als u alle zeven maatregelen laat uitvoeren, oplopen tot een extraatje van 4750 euro.

Er zijn zeven soorten investeringen die in aanmerking komen (dak-, muur-, vloerisolatie, hoogrendementsglas, warmtepomp, zonneboiler, ventilatiesysteem). Belangrijk: de bonus komt bovenop de individuele premies!

De toekenning van de Totaalrenovatiebonus gebeurt automatisch.

 

Klik hier voor meer informatie over de totaalrenovatiebonus.

Gewest: