Sluiten

Energiepremies

Voor energetische verbeteringen aan bestaande woningen, zijn er nog verschillende premies te bekomen via de distributienetbeheerder. De premies moeten aangevraagd worden bij Fluvius.

Voor 2021 werden de premies voor glas- en buitenmuurisolatie verdubbeld, is er een premie voor PV-panelen en een isolatiepremie gekoppeld aan asbestverwijdering.

NIEUW in 2021:

  • Verdubbeling premie voor hoogrendementsglas: van 8 eur/m2 naar 16 eur/m2 voor dit jaar. Klanten met ‘uitsluitend nachttarief’ krijgt 24 eur/m2. Beschermde afnemers kunnen een nog hogere premie krijgen.
  • Verdubbeling premie voor buitenmuurisolatie: 30 eur/m2 voor een klant met enkel een elektriciteitsmeter dag of dag/nacht en 45 eur/m2 voor klanten met een meter uitsluitend nachttarief voor elektriciteit. De beschermde afnemers krijgen 45 eur/m2.
  • Premie voor PV-panelen: In 2021 zal de premie 300 euro/kWp bedragen voor installaties tot maximaal 4 kWp en bijkomend 150 euro/kWp van 4kWp tot 6 kWp, wat overeenkomt met maximaal 1.500 euro. Deze premie zal jaarlijks gradueel dalen.
  • Premie voor isolatie gekoppeld aan ‘gelijktijdige’ asbestverwijdering: indien je jouw zolder of buitenmuur isoleert en ‘tegelijk’ asbest verwijderd, worden deze energiepremies verhoogd met 8 eur/m2. De isolatiewerken en asbestverwijderingswerken mogen niet langer dan 12 maanden van elkaar liggen.

Op de premieaffiche vind je een overzicht van alle premies van 2021 die aangevraagd kunnen worden bij de distributienetbeheerder.

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap heeft een tool ontwikkeld die een overzicht geeft van de premies waarvoor je aanmerking kan komen. Neem hiervoor een kijkje op: https://apps.energiesparen.be/subsidies/subsidiemodule

 

Nederlands
Gewest: