Sluiten

Wijzigingen energiepremies 2019

Vanaf 1 januari zal er een nieuwe verwarmingspremie worden ingevoerd om de periodieke controle van gastoestellen voor kwetsbare gezinnen te subsidiëren. Deze nieuwe premie, de zogenaamde premie C8 - periodieke controle, wordt toegekend aan elk gezin dat de controle van hun gasverwarmingsketel of gasboiler laat uitvoeren, tot € 100 per attest van periodieke controle.

De premies B2 « Isolatie van de muren langs de buitenkant » en C1 « vervanging van de verwarmingsketel » om verhoogd te worden.

Heden komen uitbreidingen van het gebouw in aanmerking voor de premie zowel wanneer de aard van de werken een zware renovatie betreft als wanneer het en eenvoudige renovatie betreft.

De administratieve voorwaarden voor Brusselse gezinnen zijn ook vereenvoudigd en verduidelijkt door de inkomenscategorieën af te stemmen op deze van de renovatiepremies.

Een overzichtstabel met de energiepremies in 2019 vind je hier. Een meer uitgebreid overzicht, met uitleg over waar en hoe je de premies aanvraagt, vind je in de folder "Energiepremies 2019".

Nederlands