Alle aannemers zijn lid van Embuild en hebben geen sociale of fiscale schulden

Sluiten

De EPB-periodieke controle is tweejaarlijks verplicht voor alle gasverwarmingsketels of gasboilers. De premie C8 blijft beschikbaar bij Leefmilieu Brussel. De nieuwe premie C8 betreft de EPB-periodieke controle van een verwarmingsketel op gas en/of gasboiler. De premie is alleen beschikbaar voor gezinnen in categorie III (voorheen categorie C).

Welke regels moeten worden nageleefd?

De controle dient uitgevoerd te worden door een door Leefmilieu Brussel erkend EPB-verwarmingsketeltechnicus voor EPB-periodieke controle voor verwarmingsketels op gas en gasboilers.
Deze premie is niet geldig voor verwarmingsketels die meer dan één wooneenheid verwarmen.

Welk bedrag?

Het bedrag blijft hetzelfde als in 2021: € 100  per controle, maximaal 2 attesten (model van Leefmilieu Brussel) per wooneenheid.

U vindt alle administratieve, technische en financiële details in de nieuwe gids Algemene en technische voorwaarden voor het verkrijgen van de premie C8 – EPB-periodieke controle (.pdf).

Hoe de premie EPB-Periodieke controle aanvragen?

Stel uw dossier samen met alle in de handleiding vermelde documenten, rekening houdend met de termijn van 12 maanden na ontvangst van de saldofactuur voor uw EPB-controle. De aanvraag kan daarna worden ingediend hetzij:

Per e-mail naar primes-premies@environnement.brussels
Per aangetekende post naar:

Leefmilieu Brussel – Departement Energiepremies
Thurn & Taxis-site
Havenlaan 86c/3000
1000 Brussel

Online via het beveiligd platform IRISbox

Subsidies en premies

Vlaanderen

Vlaanderen heeft een tiental subsidies waar je gebruik van kunt maken. We hebben ze mooi voor je opgelijst. Als je er nog andere zou vinden, geef ze dan zeker door aan ons.

Bekijk alle voordelen voor Vlaanderen

Wallonië

In Wallonië zijn er twee grote categorieën: renovatiepremies en energiepremies.  Bekijk ze hier allemaal!

Bekijk alle voordelen voor Wallonië

Brussels gewest

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kent verschillende premies toe, in de vorm van een financiële tegemoetkoming: energiepremies en renovatiepremies. Ter aanvulling bestaan er ook gemeentelijke premies voor installaties met een milieubeschermend effect. 

Bekijk alle voordelen voor Brussels gewest