Sluiten

Mechelen zoekt betrouwbare aannemers

Mechelen

De stad Mechelen gaat zijn inwoners helpen om klimaatvriendelijke renovatiewerken uit te voeren. "We willen betrouwbare vakmensen bijeenbrengen in een aannemerscollectief om burgers met renovatieplannen nog beter te ondersteunen.”

Heel wat inwoners van het arrondissement Mechelen krijgen vandaag advies over energiezuinig renoveren, soms zelfs met een thermografische scan en een schatting van de kosten. Maar na dat advies blijven veel projecten liggen omdat eigenaars moeite hebben om een betrouwbare aannemer te vinden.

Op Build Your Home of via De Bouwzoeker kan je nochtans zoeken in een bestand van ruim 16.000 aannemers die geen sociale en fiscale schulden hebben. De Confederatie Bouw, initiatiefnemer van Build Your Home, gaat bovendien samen met de stad Mechelen, de intercommunale IGEMO en andere partners aannemers oproepen om zich aan te melden voor het collectief voor klimaatvriendelijke renovaties.

Concreet gaat het om een lijst van aannemers die actief zijn op het vlak van isolatie, dakrenovatie, het vernieuwen van buitenschrijnwerk, aanpassing van de verwarming, plaatsing van fotovoltaïsche zonnepanelen, ... De bedoeling is om de lijst beschikbaar te stellen voor burgers, nadat ze renovatieadvies op maat hebben gekregen.