Sluiten

Open Wervendag 2020 is geannuleerd

Geen Open Wervendag 2020 wegens coronacrisis

De Confederatie Bouw heeft besloten om de 14e editie van Open Wervendag, die gepland stond op zondag 17 mei, niet te laten doorgaan. De oorzaak is uiteraard de coronacrisis.

Normaal gezien zou Open Wervendag plaatsvinden op zondag 17 mei. De organisator, de Confederatie Bouw, besloot echter al einde maart om de stekker uit de editie van 2020 te trekken. Daar waren verschillende redenen voor. Eerst en vooral waren er de door de overheid opgelegde maatregelen die bijeenkomsten van grote groepen verboden. Einde maart was nog niet duidelijk hoe lang men deze maatregel zou aanhouden, maar de organisatoren kozen ervoor om geen risico’s nemen met de gezondheid van de werknemers van de bouwbedrijven en de bezoekers.

Daarnaast liepen ook verschillende werven vertragingen op als gevolg van de crisis, terwijl andere projecten helemaal stil lagen. Het was voor sommige werven niet duidelijk of ze nog voor Open Wervendag klaar gingen raken.

Te veel onzekere factoren dus, en daarom besloot de Confederatie Bouw op zeker te spelen en de editie van Open Wervendag 2020 af te gelasten. In 2021 volgt normaal gezien wel weer een nieuwe editie. De datum wordt eerstdaags bekendgemaakt op openwervendag.be